Tosa Inu·Persoonlijk

Heerlijke wandeling in de Loonse Duinen

 

Loonse en Drunense Duinen

Maandag maakten we een heerlijke wandeling in de Loonse Duinen. Echt een van mijn favoriete wandelplekken en het grote voordeel is dat er in de Loonse en Drunense Duinen loslooproutes zijn voor honden, dat is voor onze King ook echt genieten!

We hadden echt een heel fijne middag, de zon scheen en Marc en King hebben zich echt uitgeleefd. Allebei renden ze vooruit en hadden veel plezier.

Foto’s

Ik maakte veel mooie foto’s die middag:

Tosa Inu King

Zodra we bij het water aankwamen, dook King erin. Gelukkig is het een graad of 15 vandaag en scheen de zon.

 

WP_20151228_14_39_32_Pro

We liepen helemaal om het ven heen, echt een prachtplek zo in het zonnetje.

Mooi uitzicht op ven Loonse DuinenZoals je ziet was het ook lekker rustig met wandelaars, dat is ook wel eens anders vooral in het weekend is het enorm druk.

Ven Loonse Duinen

King nam nog een duik voordat we vertrokken, gelukkig hadden we badlakens meegenomen.

 

WP_20151228_15_21_41_Pro

Nog even de heuvel op en daarna naar beneden (vallend) :)

Over de Duinen.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel eens de Brabantse sahara genoemd.

Je vindt hier grote zandvlaktes, heide en bossen. Je kunt hier wandelen, ook met de hond los op de loslooproutes, mountainbiken op de fietsroutes en paardrijden op de paardenroutes.

Ook veel ruimte om te luieren, voetballen, spelen, hutten bouwen. Er wordt echt van alles gedaan in de duinen, wat het altijd een heel gezellige sfeer geeft, er zijn altijd mensen, kinderen en dieren te zien.

Hoe zijn de Duinen ontstaan?

Door de poolwinden in de laatste ijstijd ontstonden in Brabant veel dikke pakketten zand. Het huidige natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen ligt op zo’n hoge zandrug en hier vind je één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze Brabantse Sahara heeft dertig vierkante kilometer stuifzand dat nog steeds vrij rond kan waaien.

Meer informatie vind je hier.

 

Comments

comments

8 gedachten over “Heerlijke wandeling in de Loonse Duinen

  1. Dat is een heerlijke plek voor King en je zoon, daar kunnen ze zich helemaal uit leven. Wat bij mij nog een beetje mooi en niet zo heel erg ver is, dat is het Amsterdamse bos, daar kan je ook nog heerlijk wandelen ook met de hond. Ik wil jullie een heerlijk oudjaar wensen en een heel fijn en gelukkig en gezond 2016.
    lieve groeten
    lia.

    1. Fijn Lia dat jij ook vlakbij een bos woont om lekker te wandelen. Ik vind wandelen zo fijn, je kunt er even uit en je hoofd leegmaken. Jij ook een heel fijne jaarwisseling. Hopelijk is je hondje niet bang van vuurwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *