Lifestyle

Hardlopen. Ik begon ermee

Hardlopen. Ik begon ermee

 

Hardlopen. Ik begon ermee. Omdat ik wat aan sport wil doen voor een betere conditie, om af te vallen en om mijzelf te overtreffen. Al jaren wil ik wat aan sport doen, het kwam er alleen niet van. Naar de sportschool gaan lukt me echt niet. Het kost me echt teveel tijd. In de avond heb ik niet zoveel tijd, en overdag werk ik. Hardlopen kan ik meteen doen, vanaf thuis. Omkleden en gaan! En dus leek het me ideaal.

Opbouwen

Ik zocht een goede app om me te helpen met het opbouwen. Ik gebruik Caledos Runner van Windows. Het schema begint met 2,30 minuten warming up, dan 1 minuut joggen (steady) , 1,30 minuten lopen (slow) , dan weer 1 minuut joggen enzovoorts. Na ongeveer 20 minuten begin je met de cooling down en ben ik dus weer thuis en klaar.

De eerste 4 keer gingen volgens het zelfde schema en de vijfde keer kwam er hardlopen bij (fast). Zo bouw je het dus langzaam op. Het beviel me goed, al was het de zeker de eerste 3 keer erg zwaar. Bij de 4de keer merkte ik al dat het beter ging en dat ik beter kon doorgaan. Ik was dan ook eerder thuis, terwijl ik elke keer dezelfde route liep, dus liep ik nog een kleine ronde hier om het blok.

Motivatie

Omdat het dus beter ging had ik er ook echt meer zin in om te gaan. Tegen mijn verwachting in eigenlijk, want ik had me al een tijdje geleden voorgenomen om te beginnen met hardlopen. De hardloopschoenen die ik kocht stonden al bijna 1 jaar klaar en waren nog niet gebruikt. Doordat ik merkte dat het beter ging had ik echt zin om te gaan. Toen werd ik helaas ontzettend verkouden en beroerd. Balen! De energie om door te gaan had ik niet en ik heb dusĀ 10 dagen niet gelopen. Dit resulteerde in opnieuw beginnen met mijn schema. En het was weer zwaar, bijna net zo zwaar als de eerste keer. Dit mede ook omdat ik nog steeds verkouden ben, ik heb al wel meer energie, maar kreeg sneller een benauwd gevoel.

Toch geef ik niet op hoor, ik ben ermee begonnen en wil ermee doorgaan. Nu weet ik wel dat het opbouwen best snel kan gaan. Alleen jammer dat je wel weer heel snel bij het begin moet beginnen. Nu maar hopen dat ik voorlopig niet meer zoek word, dat vind ik zo zonde!

 

sports-1564493__180Bron foto: Pixabay

Comments

comments

8 gedachten over “Hardlopen. Ik begon ermee

  1. Wat leuk dat je gaat hardlopen! Trek je vooral niets aan van ‘opnieuw moeten beginnen.’ Het gaat er om dat je loopt. Elke keer dat je naar buiten gaat om te lopen ben je hartstikke goed bezig. En al doe je week 1 vier keer, dan maakt het nog niet uit.

    Want je wordt wel degelijk steeds gezonder en beter in hardlopen.

  2. Wat goed dat je bent begonnen met hardlopen! Blijf volhouden je bouwt vanzelf conditie op. Ik ben in de zomer begonnen en volg het schema van start to run van Evy. Ik vind de podcasts hiervan heel fijn :) Ik ben nu bij week 7 en gister heb ik voor het eerst 8 – 10 -8 minuten gerend, met 2-3-2 minuten rust ertussen :)

  3. Heel veel succes :-). Sporten is niet zo mijn ding. Daarom heb ik nu een schema, elke keer als ik hoepel mag ik een sticker plakken als ik het volhou mag ik iets leuks kopen :-).

  4. Wat goed van je. Je hebt helemaal aangerpast om te hardlopen. Als je niet goed voelt dan moet je zeker niet doen. Met mij gaat steeds niet goed. Alles doet zeer. Jij had ook gehad. Twee weken lang. Ik ga geen prikgriep halen. Heeft geen zin meer. Wie weet het is toch troep. Ga vooral door met hardlopen. Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *