Huishouden

Groene vingers… of te wel de moestuintjes

Groene vingers… of te wel de moestuintjes

Even geleden had ik een heleboel moestuintjes van de Albert Heijn. Wij waren enthousiast en zetten ze hier mooi op de vensterbank. Al gauw  begonnen er meerdere plantjes te schieten. Na veel geduld en liefde deden ze het zelfs allemaal.

Water geven, wat zonlicht, beetje tegen praten, het helpt allemaal om je plantjes te laten groeien. Half mei ongeveer is ijsheiligen. Daarna zou het niet meer vriezen, dus konden de moestuintjes naar buiten.

En daar ging het mis. Mijn moestuintjes overleefden het niet. Ten eerste omdat ik ze vaak vergat water te geven. Ten tweede vanwege toch nog wat nachtvorst en eerlijk is eerlijk had ik er ook wel erg veel, ze konden niet allemaal in de tuin én ik had er ook al niet meer zo heel veel zin in. De weinige liefde die ik de plantjes nog gaf, zorgde er dus voor dat ik nog maar weinig overhield.

Uiteindelijk zette ik 4 plantjes in de volle grond. 2 rucola plantjes, 1 courgetteplant en 1 andijvieplant.

De rucola is gegroeid, heel goed gegroeid en in bloei gegaan. Ik bedacht dat ik maar eens moest gaan opzoeken hoe het nu verder moest met de rucola.

In bloei wordt de rucola bitter las ik. Rucola moest niet geplaatst worden bij aardbeien en zonnebloemen. Laat ik nu net aardbeien naast de rucola hebben gezet en aan de andere kant zonnebloemen. Ik was de rucola beu en trok hem uit de grond. Weg ermee. Hij smaakte overigens ook niet echt lekker.

De andijvie heb ik niet meer terug gezien. Waarschijnlijk opgegeten door slakken. Aangezien ik nogal wat slakkensporen ontdekte in mijn tuintje. Daar heb ik intussen wat aan gedaan. Korrels van Citin gekocht bij de Action waar slakken niet graag overheen lopen. Veilig voor plant, mens en dier.

Dan de courgette. Van klein, naar groot, naar nog groter. Zo goed gaat het met de courgette en daar ben ik blij om, want ik lust erg graag courgette. De courgetteplant heeft nu 2 bloemen, dit worden uiteindelijk courgettes. Ik kan haast niet wachten tot ik deze kan gaan opeten.

WP_20160611_08_54_27_Pro

 

Heb jij moestuintjes van Albert Heijn gespaard en wat is er van uitgekomen? Dat lees ik graag in de comments.

Comments

comments

3 gedachten over “Groene vingers… of te wel de moestuintjes

  1. Och wat erg dat moestuintjes niet gered heeft. Ik moest wel lachen dat je tegen plant moet praten. Nachtvorst zijn moestuintjes heel erg gevoelig. Dan is meestal te laat ermee. Dan gaan ze dood. Zonde. Courgette gaat de goede kant uit. Die wil wel gaan groeien. Hopelijk blijft het goed door groeien. Succes ermee. Ik heb helaas geen tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *