Persoonlijk

Geluksmomentjes #27: weer naar school, weer werken

Geluksmomentjes #27: weer naar school, weer aan het werk

 

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. De vakantie was leuk en heerlijk. We hebben weer wat om op terug te kijken en zijn weer bijgetankt om er weer tegen aan te gaan. Marc weer naar school, weer naar groep 1 omdat hij vorig jaar maar 6 maanden in groep 1 zat. Nu in een nieuwe klas met een nieuwe juffrouw.

Best spannend dus, maar wat ben ik trots op hem, zonder een traan te laten kon ik hem achter laten op school in zijn nieuwe klas. Ik had er zelf wel een beetje moeite mee, eerlijk gezegd. Maar ja, ook dat went wel weer, ook voor mama.

Ook ik moest weer aan de gang. Wel ging ik met een apart gevoel aan het werk, mijn meest favoriete klant, die ik op dinsdagochtend had, is op zondag plotseling overleden. Ik had haar dus niet meer gezien, ik had vakantie en was blij dat ik haar weer zou zijn, helaas mocht dat niet zo zijn. Heel verdrietig, ze was een van de jongste, ze mocht maar 71 jaar worden.

Met een kloppend hart belde ik bij mijn klant aan van de woensdag, ik had toch een gevoel dat er bij haar ook iets mis was. Haar gezondheid was er inderdaad niet beter op geworden, ze is meerdere keren bij de arts geweest. Dat is natuurlijk wel een nadeel wat mijn werk met zich meebrengt. Je werkt bij mensen in het huishouden omdat ze het zelf niet meer kunnen en dus kan het zijn dat de gezondheid van deze mensen verslechterd. Daarbij komt dat ik wel een band met de mensen opbouw en er dus best wel moeite mee heb als er iets met ze gebeurt. Ik ben ook maar een mens en kan het wel deels van me afzetten, alleen niet volledig. Dat het spannend is na 3 weken vakantie merkte ik ook bij de klant van vrijdag. Haar gordijnen waren allemaal dicht, dus ik schrok wel daarvan, ze heeft altijd alles open. Gelukkig was er met haar niks aan de hand, de zon scheen gewoon erg binnen en dat was de reden dat haar gordijnen dicht waren.

Mijn ouders zijn nog op vakantie, ze zijn nu aan zee en het blijkt daar nog erg druk te zijn op de campings en de stranden. Ze sturen iedere keer een kaartje naar Marc en daar is hij erg blij mee.

WP_20160906_15_45_47_Pro

Zaterdag was mijn vriend jarig en vierden we zijn verjaardag met mijn familie en wat vrienden uit de buurt. Ik bakte een lekkere appeltaart die helemaal op ging. Deze dag at ik alles wat ik lekker vind, ook taart, nootjes en chips. Lekker even niet op de lijn gelet, waar ik op dat moment gewoon even niet mee bezig was. Vanaf vandaag ga ik weer extra opletten want de laatste week ben ik niks afgevallen.

Wel heb ik nog hardgelopen. Ik ben nu 4 keer geweest en loop elke keer dezelfde route. De laatste keer was ik eerder thuis, wat dus betekent dat ik meer hardgelopen heb. Ik merkte dat het me minder moeite kosten dan de eerste keren. Dus liep ik nog een kleine ronde om mijn tijd vol te maken. Fijn gevoel geeft het me als ik mijn ronde er weer op heb zitten en wat ben ik blij dat het al wat beter ging dan de eerste keer.

Komende week krijg ik het druk, een paar nieuwe klanten erbij, wel erg warm wordt het, dat is niet zo fijn om huishoudelijk werk te doen, thuis doe ik dat het liefste zo min mogelijk. Op het werk zal ik wel moeten.

Heb jij ook een fijne week achter de rug? Ik wens je een mooie week toe!

Ps, je kunt je inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief van Mamaschatje, zie de zijbalk. Ik zou het erg leuk vinden als je je abonneert op mijn nieuwsbrief :).

 

 

 

Comments

comments

9 gedachten over “Geluksmomentjes #27: weer naar school, weer werken

  1. Dat ga je merken dat bij de mensen werkt dat de gezondheid wat slechter worden. Er word tegenwoordig hoop klachten bij oudere mensen. Vooral geen familie hebben. Laten vaak in de steek. Ik vind zo zielig. Wat erg dat iemand overleden is. Oudere mensen komen niet bejaardenhuis terecht. Eigen thuis over leven. Bezuinigingen hoor je vaker. Gelukkig bij de haar wat beter ging. Zorg minder. Leuk dat je ouders op vakantie is. Leuk dat je ouders kaart naar Marc… stuurt. Erg nieuwsgierig naar kijken. Erg leuke foto. Alsnog gefeliciteerd met je vriend. Keertje snoepen op feestjes moet kunnen. Weer tegen aan om te af te vallen. Ach je krijg weer nieuwe klanten erbij. Het word zeker warm om te werken. Ferry moet vanmiddag beginnen. Daar op de werk is helemaal warm. Machines geeft behoorlijk warmte. Geen pretje om te werken. Sta de hele tijd op de poten. Succes met deze week. Niet te hard werken Yvonne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *