Mama·Persoonlijk

Geluksmomentjes #19: Nieuwe fiets, logeerpanda en eendjes

Geluksmomentjes #19: Nieuwe fiets, logeerpanda en eendjes

 

Afgelopen week kwamen wij meerdere keren in het park om de eendjes te voeren. Dit voorjaar zijn er meerdere nestjes en er zijn er veel die overleven en al best groot zijn geworden ook. Dat is best bijzonder, aangezien wij vaak hebben gezien dat een moeder maar één jong overhield.

De eenden waren niet bang en kwamen op de kant om brood te halen. Marc vond dat natuurlijk heel leuk om te zien en wilde ze zo uit de hand voeren. Nog voordat ik hem wilde waarschuwen pikte er een eend in zijn vinger. Auw, dat weet ik nog van vroeger, heb het ook eens gehad, dat doet erg pijn.

WP_20160515_12_00_36_Pro

WP_20160515_12_05_11_Pro WP_20160515_12_09_16_Pro

Superschattig deze eendjes!

 

Marc heeft een aantal weken geleden geleerd om zonder zijwielen te fietsen, dit gaat erg goed en dus werd het tijd voor een grotere fiets. We hebben expres gewacht totdat hij zo kon fietsen met een nieuwe fiets kopen.

Marc koos deze fiets:

WP_20160522_13_09_58_Pro

Hij is zo trots op zijn nieuwe fiets en heeft alleen nog maar gefietst natuurlijk :) !

Afgelopen vrijdag nam Marc een knuffelbeer mee naar huis. ‘De logeerpanda’ van de klas. Deze mag het weekend bij ons slapen en het is leuk als je dan in het bijbehorende schriftje schrijft wat we hebben gedaan met panda.

Ik maakte afgelopen week een heerlijke ovenschotel met aardappel en spinazie. Deze ovenschotel is een vegetarisch gerecht. Een tijdje al heb ik een beetje moeite met het eten van vlees, niet altijd maar soms denk ik toch aan de dieren die hiervoor moeten sterven en dat vind ik toch zeker wel iets om over na te denken. Afgelopen week was er een programma op wat heette: ‘vleesverlangen’. Hierin werd in gegaan op hoeveel vlees wij eten en er werden zelfs dieren geslacht. Door dit te zien zat ik te huilen op de bank, zo verschrikkelijk. Zo worden er in Nederland 500 miljoen dieren geslacht voor de vleesindustrie. Vanaf die dag dat ik dat programma zag heb ik geen vlees meer gegeten. Hierover later meer.

Het recept voor de ovenschotel wil ik graag met jullie delen, deze komt komende week dan ook online.

WP_20160521_18_28_18_Pro 1

 

 

 

Hoe was jouw week? Nog leuke dingen meegemaakt? Ik hoor het graag in de comments :).

 

 

Comments

comments

7 gedachten over “Geluksmomentjes #19: Nieuwe fiets, logeerpanda en eendjes

 1. Eenden zijn niet bang. Pakken gewoon uit de handen. Alleen als erg honger hebt. Leuke eendjes met jonkies. Er word aardig meer geboren. Eend kunnen makkelijk vinger pakken. Het doet best wel zeer. Ik had toen met ganzen ook gedaan. Pffff… Ging beetje van bloeden. Wow prachtig fiets heeft Marc.. Wat goed dat hij kan fietsen. Hij blij zeker. Dieren slachten is ook vreselijk. Ik kijk nooit zoiets op de tv. Ik vind misselijk geval. Kan niet uit staan. Ik zet altijd weg. Andere net kijken. Ovenschotel ziet mooi uit.

 2. Ik ben benieuwd naar je recept met spinazie! Ik ben gek op spinazie maar eet het nooit omdat niemand er hier van houdt Misschien wel dmv een ovenschotel. Haha. Etentjes voeren altijd leuk!

 3. Stoute eendjes! Een logeerpanda, geweldig! En ik kijk uit naar het receptje want ik wil vaker vegetarisch koken. Mijn weekhoogtepunt: mijn zoontje die 1 jaar werd!

 4. Wat een mooie fiets hebben jullie gekocht
  leuke foto’s van de eenden , maar niet leuk dat er een gebeten heeft
  En ik kijk ook uit naar het recept
  Wens jou nog een hele fijne week

  Liefs Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *