Mama·Persoonlijk

Geluksmomentjes #16: tandarts, voetbal, koningsdag en zijwielen.

heart-771011__180 Geluksmomentjes #16

We hadden een leuke week. Ondanks het weer deden we veel leuke dingen.

Lees je mee hoe onze week was?

Marc wilde op een ochtend opeens op zijn fiets, waar papa al een paar weken geleden de zijwielen afgehaald had. Hij fietste vrijwel meteen goed, zo zonder de zijwielen en wat was hij trots. Zijn fietsje is wel te klein, maar we hebben gewacht op het moment dat hij zonder zijwielen kan fietsen en binnenkort zal Marc dus een nieuwe fiets krijgen. Hij is zo blij dat hij het kan, hij vertelde het aan iedereen die het maar wil horen :)

WP_20160427_16_11_41_Pro

Marc moest deze week naar de tandarts. Een andere tandarts als waar we al geweest waren. Ik heb gekozen om naar een andere te gaan omdat Marc zijn mondje niet wilde open doen en besloot dus om te gaan naar een echte kindertandarts. Dat was een goede oplossing. De tandarts speelde met een stuiterbal en ‘toverde’ deze steeds weg en weer tevoorschijn. Marc vond het prachtig en voelde zich direct op zijn gemak. Daardoor mocht deze tandarts wel in zijn mondje kijken. Helaas heeft Marc 2 beginnende gaatjes en adviseerde de tandarts mij om op te letten met suikers, vooral op wat hij drinkt. Vaker water drinken en na een zoet drankje ook wat water wat zijn advies. Ik baal er wel van, ik en mijn vriend hebben nooit gaatjes gehad en zijn zo oplettend met suikers en zoetigheid en poetsen zijn tandjes ook elke ochtend en avond. Wij gaan nu iets beter opletten dus.

Koningsdag vierde wij niet echt, wij gingen even over de braderie. Marc vond het leuk, vooral de diertjes van de kinderboerderij die er stonden, hij kon ze aaien en er waren babykonijntjes. Daar hebben we dus best lang doorgebracht en daarna koud en nat weer naar huis. Het viel op zich mee met de regen, maar na een tijdje hadden we het erg koud en kregen we toch nog een regenbui over ons heen.

Zondagmiddag werd ik plotseling overvallen door een telefoontje van mijn broer, of ik mee wilde naar de voetbalwedstrijd Willem II tegen Feyenoord. Hij had een vrijkaartje over. Nou, daar zeg ik geen nee tegen. Ik ben altijd een voetbalfan geweest en heb zelf ook 4 jaar een seizoenkaart gehad. De wedstrijd begon al na 20 minuten dus ik kleedde mij snel om en ging naar het stadion. Feyenoord won, helaas, maar ondanks dat had ik een toffe middag. De sfeer is zo’n stadion is zo tof. We zaten dan ook in het vak met de meest enthousiaste supporters en er werd flink gezongen, keigezellig dus!

WP_20160501_15_39_33_Pro

Hopelijk laat het echte lenteweer niet lang meer op zich wachten!

Hoe was jouw week?

Comments

comments

9 gedachten over “Geluksmomentjes #16: tandarts, voetbal, koningsdag en zijwielen.

 1. Wat sneu voor Marc met de beginnende gaatjes, nooit leuk! Maar goed dat je naar een speciale kinder tandarts bent gegaan en wat deed hij het leuk!

 2. Wat vervelend dat Marc.. beginnende gaatjes heeft. Ja het komt vooral door frisdrank. Het klopt dat daar veel suiker in zit. Dat willen voorkomen bij kinderen. Ik heb op tv gehoord dat willen veranderen met in houd. Wat fijn dat Marc.. ander tandarts heeft. Dat is zeker prettiger voor Marc.. Heel belangrijk. Wat leuk dat jullie baby konijntjes aaien. Het zijn altijd wel leuk. Dan blijft langer op de boerderij. Wat leuk dat je naar voetbal bent geweest. Wat lief van je broer.

 3. Leuk blog! Ik ben hier per toeval via Google op gekomen en blijf je volgen. Leuk om te lezen, ik kom zelf uit 1980 en heb een tweeling van 3 (jongen en meisje)! .Wij gaan ook sinds kort naar de TCN kindertandarts. Fijn dat dat tegenwoordig bestaat! Mijn dochter had ook een beginnend gaatje en wij baalde ook enorm, je probeert zo op te letten, maar tegenwoordig zit er overal suiker in helaas.

  En wat een leuke activiteiten hebben jullie gedaan! Ben je met Marc naar voetbal geweest? Is dat te doen met zo een kleine??

  Groetjes Stephanie

  1. Beste Stephanie,

   Wat leuk dat je op mijn blog bent gekomen en dat je me gaat volgen. Dank je wel voor het compliment :)
   Leuk zeg, een tweeling! Dan heb je het wel lekker druk dan… 😉
   Goed hoor dat je naar de tandarts bent geweest met ze. Ik vind dat ze er zo vroeg mogelijk aan moeten wennen, dat lijkt mij het beste. Balen dat je dochter een beginnend gaatje heeft.
   Qua drinken geef ik nu vaker water, en het snoep na het douchen hebben we afgeschaft, dat is nu fruit geworden en Marc vindt het prima gelukkig. Nu heeft hij maar 1 snoep/koek moment per dag. En ik probeer meer andere belegsoorten zonder suikers uit, al vindt hij dat nu nog niks.
   Mijn zoontje is niet mee geweest naar het voetbal. Al hoop ik dat hij later wel een voetbalfan wordt net als zijn moeder, nu vind ik hem nog te jong om mee te gaan in die drukte. En zo’n wedstrijd duurt te lang voor hem, zo lang kan hij niet blijven zitten en kijken.

   Groetjes Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *