Lifestyle·Persoonlijk

Geef een hond een tweede kans

Ik vertelde jullie pasgeleden over ons hondje uit het asiel en hoe een goed gevoel je kunt hebben als je een hond een tweede kans geeft. En nieuw liefdevol thuis voor ieder dier. En dier is je maatje en honden en poezen leven graag met mensen. Sommige mensen kunnen om welke reden dan ook niet meer voor hun huisdier zorgen en dan kan het zo zijn dat een dier in het asiel terecht komt.

Wij hebben nu een rashond, gekocht bij een fokker.

De reden dat wij op dit moment geen hond hebben uit het asiel is omdat wij een peuter hebben. Een peuter die erg onstuimig is, en onvoorspelbaar. Ik durf het nu niet aan een hondje uit het asiel te nemen omdat ik niet weet hoe mijn kindje reageert op nog een hond en de hond op mijn kindje en zijn gedrag. De honden hebben vaak, maar lang niet altijd, een rugzak bij (een verleden) en daar heb je veel tijd voor nodig.

Een hond uit het asiel.

Ik hoop dat als Marc ouder wordt wij wel weer eens een hond uit het asiel kunnen nemen. Het is zo fijn om een dier een tweede kans te geven. De dieren in het asiel hebben echt een nieuw thuis nodig, in het asiel blijven is geen goed optie, het is niet goed voor ze.

Maar met een goed baasje, veel liefde en aandacht zijn veel honden wel goed te houden en kunnen zij een fijne band opbouwen met hun nieuwe baasje.

Een hond uit het buitenland.

Er zijn tegenwoordig ook steeds meer mensen die een hond adopteren uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Spanje. Daar zitten zoveel honden in de asielen. De meeste zitten er al van pup af aan, gered van de straat.

Er zijn organisaties die je kunnen helpen een hond uit Spanje te adopteren en weer een goed thuis te geven. Ook deze honden hebben een achtergrond, maar ik heb met eigen ogen gezien hoe goed het kan gaan.

Een vriendin van me heeft al 3 honden gehad van Loving Rescued Animals.

Ik vind het super dat ze dit doet. De honden hebben wat meer aandacht  nodig om te wennen aan bepaalde situaties, maar zijn uiteindelijk lieve huishonden geworden.

Ben jij van plan een hond aan te schaffen? Kijk dan ook eens of jij een hond een tweede kans kunt geven. Het is iets moois en je  krijgt er heel veel liefde voor terug!

Comments

comments

7 gedachten over “Geef een hond een tweede kans

 1. Hond uit asiel kunnen wel eens lief zijn. Je hebt groot gelijk. Bij fokker is natuurlijk is beter. Maar goed honden uit asiel moeten ook kans geven. Uit buitenland zou ik niet nemen. Omdat vaak niet hoe karakter is. Meestal is zwerver honden. Mensen moeten zelf weten hoe neemt. Moet ook daarvoor tijd hebben om te opvoeden. Anders word het niks. Ze moeten wel kans geven voor arme honden die asiel zitten.

  Fijne zondag.
  En Succes voor morgen!!

  1. De stichting loving rescued animals komt eerst bij mensen thuis kijken of het huis en de persoon geschikt is voor een hond. Wel goed toch om dat te doen. Dank je wel!

 2. Het is ook erg dat de asiels vaak overvol zitten, soms zitten dieren er al jaren

  Belinda Meuldijk zet zich ook altijd zo in voor de zwerfhonden in het buitenland, die arme dieren hebben het nog veel slechter dan de dieren hier…

  Leuk dat je er toch over denkt om eventueel later als Marc ouder is misschien weer een hondje uit het asiel te nemen…

  Wens je voor morgen veel succes bij je nieuwe baan Yvonne…

  Liefs Marianne

  1. Dank je wel Marianne. Ik begin donderdag, dus nog even een paar daagjes thuis. Goed dat er veel mensen zich inzetten voor dieren in nood. Het kan nooit genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *