Mama·Persoonlijk

Even terugdenken aan: weer werken na het zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof

Je hebt zwangerschapsverlof. Je hebt 3, 4 maanden of zelfs langer lekker thuis doorgebracht met je kindje, moeten wennen aan je nieuwe leven, bijkomen van je bevalling, zoveel mogelijk bijslapen na de gebroken nacht en dan is het ineens zover: je moet weer aan het werk. Dat moment daar keek ik niet naar uit. Ik was zo aan het genieten van mijn tijd samen met Marc en ik kon me niet voorstellen dat ik hem bij iemand anders moest achter laten.

Mijn zwangerschapsverlof

Mijn zwangerschapsverlof duurde 12 weken na mijn bevalling. Ervoor had ik er al 6 weken van opgemaakt. Vakantiedagen had ik geen, die waren ver op door alle ziekenhuisbezoeken om zwanger te worden. Dat lees je hier. Ik beviel met een keizersnede dus de eerste 4 dagen bleven wij in het ziekenhuis. Weer thuis heb ik nog bijna 1 1/2 week binnen gezeten, het voor dat het kraakte en er lag sneeuw, dus voor Marc beter even te wachten. 2 weken na zijn geboorte gingen we voor het eerst naar buiten, ik ging naar de kapper. 3 Weken na de geboorte was de sneeuw weg en ben ik meer buiten geweest. Het werd in maart al lenteweer en ik heb veel gewandeld en hele grote stukken. Ik heb geen eigen auto en liep overal naar toe met de kinderwagen. Zo gezellig! Het enige nadeel was dat ik heel erg zweette! Het hoort erbij, geloof ik, bij ontzwangeren. Van mijn keizersnede-wond had ik bijna geen last meer. Ik genoot volop van mijn tijd met Marc en de tijd vloog voor bij.

 

Voor het eerst naar de opvang

De dag dat ik weer moest gaan werken was aangebroken. Ik begon een halve dag, om 12 uur beginnen tot 6 uur. Marc bracht ik naar de gastouder. Dat was een moeilijk moment. Mijn kleine mannetje daar laten. Ik ben wel 4 keer terug gelopen om hem nog even te knuffelen. Pfff..tranen..

Eenmaal op mijn werk voelde het heel raar, maar ook zo weer gewoon. Ik werkte in een supermarkt met allemaal vaste klanten en ik werd echt hartelijk ontvangen. Collega’s en klanten, allemaal even blij en benieuwd. Zo leuk! Het werken viel me wel zwaar. De eerste 2 weken dat ik werkte wilde Marc ’s nachts nog voeding, dus extra vermoeiend. Daarna werd de tijd voor de eerste voeding steeds iets later, zo rond 6 uur ’s morgens dus vanaf dat moment ging het stukken beter. Elke dag afscheid nemen van mijn kindje was moeilijk, maar werken was ook wel weer fijn. Even wat andere praat, even wat afleiding en thuis komen was leuker dan ooit! Vriendjelief  was eerderklaar met werken en halde Marc op bij de opvang, had hij even een moment met zijn zoon, wat hij ook ontzettend fijn vond.

Al met al was ik zo aan de situatie gewend en vond ik het ook best fijn om even aan het werk te zijn.

Hoe heb jij dat ervaren? Weer werken na je zwangerschapsverlof?

Comments

comments

5 gedachten over “Even terugdenken aan: weer werken na het zwangerschapsverlof

  1. Ah het is inderdaad moeilijk om ze weg te moeten brengen he? Ik bracht ze naar mijn moeder, maar zelfs dat vond ik echt moeilijk, ook huilen, maar uiteindelijk is werken ook heel fijn!!

  2. Heb hier geen ervaring mee omdat ik geen kinderen heb maar kan me voorstellen dat het heel moeilijk was om je kindje voor de eerste keer bij een gastouder achter te laten..

    @ dank je wel Yvonne voor je lieve reactie op mijn logje…

    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *