Mama

Even terugdenken aan: mijn zwangerschap

Even terugdenken aan: mijn zwangerschap

Zwanger worden ging niet gemakkelijk, met hulp van het ziekenhuis was het uiteindelijk gelukt. Omdat ik zwanger werd via het ziekenhuis liet ik bloed prikken op wachtdag 15, waar ik al wist door de testen dat ik zwanger was. Natuurlijk was ik blij dat dit bevestigd werd door de bloedtest.

Mijn zwangerschap verliep best goed, ik had wel last van kwaaltjes en soms kon ik moeilijk eten doordat ik erg last had van brandend maagzuur en daardoor sliep ik ook slecht. Daar had ik de hele zwangerschap last van. Dat ter zijde: met ons kindje ging het goed, bij de echo’s was geen wolkje aan de lucht, alles verliep goed.

Bang

Bij mij in mijn hoofd alleen niet, het moeilijk zwanger worden had me erg bang en onzeker gemaakt en dat heb ik mijn hele zwangerschap met me mee gedragen. Het lukte me gewoon niet om in mijn lichaam te geloven.

Die spanning bleef mij achtervolgen, ik was zo bang dat dit me weer afgenomen zou worden.

Extra echo

Pas bij de 33 weken, ik kreeg een extra echo van mijn schoonzus die verloskundige is en zag hoe groot en volmaakt ons kindje was,. Ik zag zijn neusje, wat zoveel op die van papa leek en ineens viel er een heleboel spanning van mij af. Wat vond ik het jammer dat ik me al die tijd zo gevoeld had, mijn lijf deed gewoon wat het moest doen en daar kon ik trots op zijn!

Marc.. werd geboren op 28 januari 2012, 5 dagen na de uitgerekende datum met een keizersnede. En toen zag ik pas in dat ik het wel kon.

even terugdenken aan mijn zwangerschap

Comments

comments

2 gedachten over “Even terugdenken aan: mijn zwangerschap

  1. Lieve Yvonne, dat is zeker jammer dat je tijdens je zwangerschap je zo onzeker voelde maar gelukkig is alles goed gegaan en hebben jullie een prachtige zoon gekregen, het lijkt me zo’n rijkdom om een kindje van jezelf te hebben…

    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *