Tosa Inu

Een Tosa Inu heeft veel beweging nodig.

Onze Tosa Inu ‘King’ heeft veel beweging nodig. Hij is gek op rennen, spelen, met een balletje of met andere honden. Wij nemen hem dan ook regelmatig mee, iedere dag gaat hij zeker één keer los in het park of losloopzone. Hij heeft het gewoon nodig en gaat compleet uit zijn dak. Hij rent vaak zo hard en onbehouden dat hij vaak uitglijd in het gras en zelfs weleens op zijn snufferd gaat. Dit ziet er hartstikke komisch uit natuurlijk, maar sinds de zomervakantie al, is King al een beetje aan het sukkelen.

In de zomervakantie namen wij hem mee naar ‘recreatiegebied ’t Zand waar hij even los mocht en zich verstapte waardoor hij zijn achterpoot optilde en piepte van de pijn. Wij zijn met hem naar de dierenarts geweest en hij bleek een spier verrekt te hebben in zijn dij. Na een aantal dagen rustig aan doen ging het weer, maar iedere keer wanneer hij los mocht deed hij weer zo druk dat hij weer kreupel begon te lopen met diezelfde achterpoot. Dus mocht hij een aantal weken niet los en ging het weer.

In november kreeg hij groeipijn. Hij liep moeilijk en we konden niet goed zien waar het probleem nou zat, dus weer naar de dierenarts. Hij kreeg pijnstillers tegen de groeipijn en na een aantal dagen ging het weer beter.

Vorige week ging het weer fout. Hij heeft weer zo wild gerend dat hij weer kreupel liep. Deze keer wachtten wij even af, met rust zou het misschien wel weer over gaan. Maar na één week rustig aan doen zagen we geen verbetering. Dus weer naar de dierenarts en deze keer heeft hij wel iets ergers. Zijn kruisbanden van de linker achterpoot zijn licht ingescheurd. De dierenarts zei dat het gelukkig niet helemaal doorgescheurd is en dat we daarom van geluk mogen spreken. Nu maar hopen dat King weer snel herstelt, want rustig aan doen is niks voor hem. Helaas zal King 2 maanden rustig aan moeten doen, dan kan het herstellen. Hij mag niet los lopen of rennen, dat betekent dat hij in huis erg druk is. Hij heeft nu weer een nieuwe enorm grote kluif gekregen, dan heeft hij iets te doen nu hij veel op zijn plaats moet liggen.

Tosa Inu heeft veel beweging nodig

Comments

comments

2 gedachten over “Een Tosa Inu heeft veel beweging nodig.

  1. Wat erg dat King gescheurde spier heeft. Maar gelukkig is niet zo erg. Wees voorzichtig ermee. Anders kunnen nog erger worden. Dan ben je verder uit. Nu moet rust houden. Zo grote hond wilde graag lekker spelen. Sterkte voor King. Mooie foto van King.
    Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *