Lifestyle

Een jaar lang geluk

Geluk (zelfstandig naamwoord)

 1. gunstige gebeurtenis
 2. gevoel van grote blijheid en harmonie

Wat is geluk voor jou? Eén miljoen winnen of meer? Een groot huis kopen met een dure auto voor de deur? Veel nieuwe kleren kopen? Of juist de kleine dingen in het leven? Zoals het zonnetje wat binnen schijnt, een lief berichtje van je geliefde of een dikke kus in de ochtend van je kind wat aan je bed staat?

Ik geniet van kleine dingen, een lekkere kop thee of een zonnige dag, maar voel ik me dan echt gelukkig? Ja ik wel, ik voel me gelukkig als alles in mijn omgeving in harmonie is, mijn kindje fijn speelt, mijn man zich vermaakt en mijn hond lekker ligt te slapen of geniet van zijn kauwbot. Dan ben ik gelukkig!

 

De jackpot winnen.

Natuurlijk, wie zou er niet blij zijn met een grote geldprijs. Iedereen heeft er weleens over gedacht wat ie dan zou doen, met een grote prijs. Toch kunnen zorgen om gezondheid, werk, ruzies of problemen niet opgelost met geld. En daarom zeggen ze: geld maakt niet gelukkig.

 

De gelukkigste momenten in mijn leven:

In mijn leven probeer ik altijd over het positieve van in te zien, ik probeer me niet teveel zorgen te maken, maar te genieten van alle dingen in het leven, al is het maar iets kleins.

Een paar grote dingen die in mijn leven gebeurt zijn maakten mij zeer gelukkig en vergeet ik nooit meer:

 • Mijn diploma halen op de Mavo.

Op mijn 15de haalde ik mijn diploma op de Mavo, wat was ik blij! Echt zo blij omdat ik mijn diploma had natuurlijk en omdat ik eindelijk van die school af kon gaan. Omdat ik nu ook een aantal maanden vakantie zou hebben en een nieuwe opleiding ging doen. Een stap richting mijn toekomst :)

 • Mijn vriend en ik die samen ons huis kochten.

Superspannend vond ik het. Wij hadden het koopcontract getekend en de zenuwen sloegen toe. Wat hebben we gedaan, dacht ik… Maar intussen was ik ook heel blij. Mijn vriend en ik gingen samen wonen in ons eigen huis, dat is wel iets om trots op te zijn, toch?

 • Mijn positieve zwangerschapstest.

Daar hadden we zo op gewacht, op eindelijk een positieve test, dat was echt een ongelooflijk mooi moment, wat ik niet snel zal vergeten. Natuurlijk deed ik niet één test maar meerdere, maar die eerste test was echt het allermooiste.

 • Mijn zwangerschap.

Mijn zwangerschap vond ik moeilijk, ik was erg bang dat het mis zou gaan, maar mijn zwangerschap had ook heel mooie momenten. De mooie echo’s, het hartje horen, mijn groeiende buik, allemaal momenten die mij heel gelukkig maakte en die mij altijd bij zullen blijven.

 • De geboorte van onze zoon.

Dat is het aller allermooiste moment ooit, de dag dat wij papa en mama werden, maakt me voor de rest van mijn leven gelukkig!

 

Elke dag dat ik met mijn gezin kan zijn, geniet van elke knuffel van mijn zoon, maakt me gelukkig.

Heb jij ook van die mooie momenten die je nooit meer zal vergeten?

 

een jaar lang geluk

 

 

Comments

comments

5 gedachten over “Een jaar lang geluk

 1. Jackpot winnen is voor ons ook droom. Helaas is niet gebeurt met staatslot. Ik weet niet deze jaar word?? Ik kan het niet zeggen Yvonne. Vanwege onze broer en vader. Vader gaat het steeds rot. Dat maakt voor ons daardoor moeilijk. Van de week moet hij naar zk. Twee maanden eerder geboekt. Het kon niet langer duren. Pfff.. Van jou geboorte van je zoon is mooiste wat er is. Het kan me wel voorstellen Yvonne. Je had ook toen moeilijk gehad met zwangerschap om te proberen.
  Morgen is weer alles weer normaal. Feestdagen achter de rug.

 2. Jammer dat je niks hebt gewonnen met je staatslot Jacqueline. Sterkte met broer en pa. Hopelijk nog positief nieuws in vooruitzicht xxx

 3. Mooie blog!
  Geluk zit hem voor mij ook in (geluks)momenten. Mama worden was mijn grootste droom. Ik geniet van het moederschap. Mijn dochtertje is mijn grote liefde. Onze lange weg naar geluk, vrijheid en veiligheid die ik heb bereikt is ook een mooie overwinning geweest in mijn leven. Verder het feit dat mijn dochtertje, mijn moeder en ik gezond zijn en genieten van onze drie-eenheid is ook een grote geluksfactor.
  Ik wens jullie een gelukkig nieuwjaar. Ik blijf je volgen op je mooie blog :) X.

  1. Moeder worden is wel het allermooiste en natuurlijk ook gezondheid. Fijn dat je bereikt hebt wat je nu hebt bereikt en dat je daarvan geniet. Dank je voor je compliment :) En leuk dat je me volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *