Tosa Inu

Een dagje uit het leven van King

Een dagje uit het leven van King

Een dagje uit het leven van King, onze Tosa Inu.

Graag vertel ik jullie wat onze King op een dagje meemaakt en zoal doet, op een dag dat ik vrij ben :)

♥ Echt een vroege vogel is onze King niet, hij houdt wel van uitslapen. Als wij al even beneden zijn is het voor King tijd om wakker te worden. Hij rekt zicht eerst flink uit en gaapt daarbij nog eens een paar keer. Marc begint de dag altijd met een banaan en zodra de banaan bijna op is, staat King klaar om het laatste stukje banaan te ontvangen van Marc. Daarna gaat King weer even liggen, nog even dutten met één oog half open, want hij weet: na ons ontbijt is het tijd voor zijn ontbijt.

♥ Zodra ik begin met het opruimen van onze borden en spullen van het ontbijt, staat King al weer klaar bij zijn eetbak, tijd voor zijn eten! Na het eten gaat hij weer even liggen, soms een beetje kluiven of bijten op zijn touw, maar ondertussen oplettend wat wij doen.

♥ King weet dat wij ongeveer een uur na het eten gaan wandelen. Eerst zijn wij even in de badkamer en King is intussen helemaal wakker.

♥ Wij zijn er klaar voor en King ook! We gaan ’s morgens altijd naar het park met 2 vrienden van hem, Kyra de Jack Russel en Torky de herderkruising. Eerst gaan wij ze even ophalen.

Een dagje uit het leven van King

De wandeling in het park duurt meestal een half uur tot één uur. Het ligt eraan wie we allemaal tegenkomen onderweg. Hoe meer vriendjes hoe beter.

♥ Na de wandeling is King altijd moe en doet dan even niks meer behalve slapen :)

♥ Na zijn dutje komt King zo af en toe naar me toe om even te kroelen en te spelen. Spelen is leuk, totdat King te wild wordt. Met zijn gewicht en kracht is het iets te wild voor mij! Ik stuur hem na een tijdje weer weg, dan gaat hij even naar buiten kijken, blaft af en toe naar een voorbijganger en slaapt nog even.

♥ Na onze lunch weet King dat het tijd is voor een korte wandeling, hij staat dan al weer klaar bij de deur :)

♥ King houdt erg van slapen, ik doe het deurtje van zijn ren even dicht, zodat ik mijn huishouden kan doen, zonder dat King mijn stofzuiger komt pakken of mijn dweil achterna gaat.

♥ Eind van de middag is het weer tijd voor een grote wandeling, weer met de vriendjes het park in :)

♥ Zodra wij gegeten hebben staat King te wachten op zijn avondmaal, wat hij in ongeveer 20 seconden nar binnen werkt en hierna heeft hij zin om te spelen. Dat mag hij met de baas doen die intussen ook thuis is gekomen. Hierna gaat King wederom slapen.

♥ Rond een uur of 9 ’s avonds gaat King nog eens mee wandelen, hij heeft er niet altijd zin in, maar na enige tijd aandringen rekt hij zich uit en gaat mee. Na de wandeling is het echt tijd voor zijn nachtrust. Af en toe komt hij nog weleens naar je toe om te kroelen, maar hij is moe van zijn dagje en ligt heerlijk te snurken 😉

Dit is een dagje uit het leven van onze Tosa.

Helaas heeft hij op dit moment een scheurtje in zijn kruisbanden en mag hij de lange wandelingen in het park niet maken, dit zal zeker 2 maanden duren, voordat hij weer lekker kan ravotten met zijn vrienden.

Comments

comments

6 gedachten over “Een dagje uit het leven van King

  1. Wat leuk om te lezen zo’n dagje uit het leven van King, zo zie je dat dieren ook hun vaste gewoontes hebben en precies weten wanneer het tijd is voor eten of andere dingen…
    Op de foto waarop hij staat met dat kleine hondje kun je ook goed zien hoe groot King eigenlijk is, gezellig dat jullie samen met de andere hondjes erbij wandelen.
    Jammer dat hij de wandelingen nu moet missen door het scheurtje in zijn kruisbanden, hopelijk knapt hij snel weer op…

    Voor morgen wens ik je een fijne zondag Yvonne.

    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *