Persoonlijk

Een brief aan mijn zoon

Lieve Marc,

 

Allerliefst kind van mama, mama is zo blij met jou, zo gelukkig, je hebt het leven van papa en mama een heel nieuwe invulling gegeven: wij willen jou graag zien opgroeien tot een man die vol zelfvertrouwen in het leven staat, die de wereld aan kan en gelukkig is met de keuzes die jij hebt gemaakt. Maar voordat het zover is, willen wij jou een fijne jeugd geven met veel liefde en aandacht. Genieten van elk moment met jou, elke knuffel, elke lach.

Voordat jij er was, hebben papa en mama lang moeten wachten op jou. Het duurde zo lang, dat wij naar het ziekenhuis zijn gegaan om hulp te krijgen bij het krijgen van een kindje van ons samen, iets waar we enorm naar verlangden en wel een eeuwigheid leek te duren. Na onderzoeken bij papa en mama bleek met ons beide niks mis en met wat extra hulp en veel geduld, heel veel geduld, had mama eindelijk een kindje in haar buik. Jij groeide goed, alles ging goed met jou, daar in mama’s buik.

Mama was wel erg ongerust. Bang dat ze jou weer kwijt zou raken. Omdat mijn lichaam voordat ik zwanger was niet deed wat ik wilde, was ik bang dat mijn lichaam weer zou gaan weigeren. Het vertrouwen in mijn lijf was ik kwijt. De vriendin van jouw oom toen der tijd was verloskundige en zij liet mij vaak jouw hartje horen om mij gerust te stellen. Jouw hartje klonk zo mooi, het is zo bijzonder als er een kindje in je buik groeit.

Pas na de 30 weken begon ik een fijner gevoel te hebben, jij werd al groot, op de echo zag ik jou en je leek op papa! Ik kreeg eindelijk vertrouwen in mijn lijf en in mijzelf. Na 40 weken en 4 dagen werd jij geboren met een keizersnede. Wat was je mooi en lief! Papa en mama zijn vanaf dat moment zo gelukkig, jij bent zo mooi, een verrijking van ons leven.

Jij, mama’s schatje, die mij ‘mamaschatje’ noemt, hebt ons leven veranderd. Elke dag tover jij weer een glimlach op ons gezicht. Mocht ik of papa een dagje wat somber zijn, of boos om iets, dan zorg jij ervoor, gewoon door er te zijn, dat we weer blij zijn!

Om je te laten weten hoeveel wij van jou houden schrijf ik je deze brief lieve Marc, jij hebt ons papa en mama gemaakt en ons leven nog mooier gemaakt. Daar zijn wij zo dolblij mee. Papa en mama houden van jou, voor altijd, onthoudt dat goed.

 

Liefs, je papa en mama

 

Comments

comments

5 gedachten over “Een brief aan mijn zoon

  1. Ach, wat lief en ontroerend, Marc zal ook wel heel blij en gelukkig zijn met zulke lieve ouders….

    Deze brief is ook een hele mooie herinnering voor later voor Marc om terug te lezen….

    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *