Persoonlijk

Een brief aan mijn broer (die papa wordt)

Een brief aan mijn broer (die papa wordt)

Lieve R,

Je bent vorige week samen met je vriendin E. aan ons komen vertellen dat jullie papa en mama worden. Wat een ontzettend leuk nieuws! Ik ben heel blij voor jullie en ben ontzettend benieuwd naar jullie kindje. Nu word ik dus tante en wat ben ik trots:)

Ja broertje, nu kan ik je als grote zus zijnde wel een heleboel adviezen gaan geven, maar geen idee of jij daarop zit te wachten. Wel kan ik je vertellen dat je leven er vanaf nu heel anders uit gaat zien. Anders, maar ook mooier, veel mooier. Een kindje van jezelf geeft je een ontzettend ‘houdenvan’ gevoel. Nog nooit heb je dit gevoel gehad en dit ga je dus nu leren kennen.

Ook ga je je meer zorgen maken. Elk ding wat je kindje doet, en welke levensfase dan ook, je gaat je zorgen maken. En geloof me, onze ouders hebben zich veel zorgen gemaakt om jou! Ik hoop dat jouw kindje niet zoveel kattenkwaad gaat uithalen zoals jij hebt gedaan. Zelf als puber heb je ons pap en mam nog ontzettend bezorgd gemaakt. Maar ach, jij hebt gedaan wat je wilde, hebt overal van genoten en er van geleerd. Wat je nu maakt zoals je bent en met alles wat jij hebt geleerd ga jij samen met E. jullie kindje groot brengen. Broertje, ik ben ontzettend trots op je en wens je een prachtig en gezond kindje toe, eerst natuurlijk een prettige zwangerschap voor jouw lieve vriendin E. Zorg maar goed voor haar en dan straks voor het kindje van jullie samen.

Liefs, je grote zus.

Comments

comments

Een gedachte over “Een brief aan mijn broer (die papa wordt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *