Persoonlijk

Doelen van februari

doelen van februari

Doelen van februari

Weer een nieuwe maand, tijd voor nieuwe doelen.

Eerst even mijn doel van januari. Dat was:

geen stress toelaten

Dit doel heb ik mezelf gesteld, vooral omdat ik weer begon met werken. Mijn huishouden, mijn tijd met mijn zoon en met mijn vriend, mijn tijd voor mijn blog en tijd voor mijzelf werd natuurlijk een stuk minder. Daardoor ben ik snel geneigd om in de stress te schieten en mezelf voorbij te lopen. Daarom wilde ik beter leren omgaan met de tijd die ik heb.

Dit is me goed gelukt! Ik werk nu 23 uur, verdeeld over 5 dagen. Het is goed te doen, toch ben ik wel bijna de hele dag van huis. Mijn werktijden zijn:

Maandag: 9.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 ( om de 4 weken)

of 14.00 tot 17.00 ( om de 2 weken)

Dinsdag: 9.00 tot 12.00 en 13.00 tot 14.30

Woensdag: 9.00 tot 12.00

Donderdag: 9.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00

Vrijdag: 9.00 tot 11.00 en 13.00 tot 14.30

 

Deze werktijden zijn erg gunstig. Ik kan in de middag thuis eten en mijn hond uitlaten. Ik kan elke dag Marc naar school brengen en hem meerdere keren van school halen. Andere keren halen mijn ouders Marc op.

Als ik tot 16.00 werk haal ik Marc op bij mijn ouders en ben ik tegen 17.00 thuis. Dan moet er wel snel gekookt worden, want Marc moet om 19.00 gedoucht en wel in bed liggen. Ik maak makkelijke maaltijden, of kook een middag van te voren 2 maaltijden, zodat we iets hebben voor in de magnetron.

Mijn huishouden heeft er wel onder te lijden. Door de weeks heb ik er weinig tijd voor en ’s avonds hebben we er niet zoveel zin meer in. Dat is wel iets waar ik het meeste moeite mee heb. Om de berg was te zien groeien, stof op de kastjes en zo. In het weekend wordt hier dus nu flink gepoetst.

Ondanks dat ik dus weer werk heb ik weinig stress. Dit ook mede dankzij het werk wat ik nu doe. Van te voren werkte ik in de supermarkt, waar het erg druk was, erg stressvol voor mij. De werktijden waren ook niet gunstig, vaak werkte ik van 8.00 tot 18.00 uur, waardoor ik echt laat thuis was en het echt veel moeite kostte om Marc weer op tijd in bedje te leggen en dat terwijl ik hem dan heel de dag niet had gezien.

Het werk als huishoudelijke hulp is heel anders, ik moet af en toe wel hard werken, al zeggen al mijn cliënten dat ik rustig aan kan doen. Ik wil mijn werk graag goed doen en af hebben. Toch levert dit mij geen stress op, en ik voel me nu dus echt een heel stuk beter als eerst!!

 

Mijn doel van februari:

beginnen met het lezen van een boek en dit ook uitlezen.

Om uit de stress te blijven is het natuurlijk heerlijk om tijd voor mijzelf te nemen. Een boek lezen lijkt mij heerlijk ontspannend, lekker met een kop thee en een dekentje even mijn gedachte uitzetten en helemaal opgaan in een mooi verhaal. Ik ga bij mijn ouders een boek uitkiezen, mijn moeder heeft ontzettend veel mooie boeken. Hier thuis heb ik alleen maar chicklits, die ik jaren geleden gelezen heb, maar nu geen zin meer in heb.

 

Heb jij ook een doel voor jezelf?  Ik ben er benieuwd naar :)

Comments

comments

Een gedachte over “Doelen van februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *