Persoonlijk

Persoonlijk: Doel voor april

doel voor april

Doel voor april

Weer een nieuwe maand, weer een nieuw doel voor mijzelf. Ik vind het leuk om mijzelf een doel te geven. Tot nu toe deed ik niet te moeilijk, ik gaf mezelf leuke doelen en geen moeilijke opgaven. Waarom ik dat deed? Er zijn al genoeg verplichtingen in het leven. Er is zoveel dat moet. Daarom wilde ik juist doelen hebben waar ik ontspannen van word. Waar ik blij van word en waardoor ik juist geen stress ervaar. Stress is slecht voor je. Dat kan ik je uit ervaring meegeven. In mijn oude baan, in de supermarkt, was de druk zo hoog, moest de lat steeds hoger gelegd worden en werd er steeds meer van me verlangd, dat ik totaal gestrest was. Nu in mijn nieuwe werk ervaar ik dit niet. Daarom wil de rust zelve blijven, ook thuis, en dus leuke dingen doen, vandaar ook wel een doel, maar wel iets leuks.

 

Mijn doel van Januari was: geen stress toelaten. Dit omdat ik merk dat ik moet leren om mij niet te druk te maken om dingen. Sommige dingen kun je niet sturen. Je zult ervan leren en ze loslaten. Dat loslaten moet ik leren. Dat lukt me aardig. Mijn leven is er een stukje rustiger van geworden :)

Mijn doel van Februari was: een boek uitlezen. Ik heb een boek gekozen: Blauw water van Simone van der Vlugt. Daar ben ik in begonnen, maar ik heb het nog niet uit. Er zijn nl zoveel dingen die ik wil doen, als ik tijd voor mijzelf heb.

Blauw water. Simone van der Vlugt

Mijn doel van Maart was: in de tuin werken. De tijd was er, maar ik vond het veel te koud! Ja echt. Elke dag zat ik hier te rillen als een rietje onder een dekentje met de verwarming hoog. Dat was voor mij dus geen goed doel afgelopen maand, maar ik wist ook niet dat ik het zo koud zou vinden!

Mijn doel van april is dus: de tuin doen, alsnog. Want het moet. En het is leuk! Maar, het moet wel iets warmer zijn hoor. En nog een doel: wat leuks maken op de breiring.

Wat leuks maken op de breiring

Opeens kreeg ik een idee: ik wilde handwerken. Op Instagram zag ik zoveel leuks voorbij komen, leuke kussenhoezen bijvoorbeeld, en ik wil dat ook kunnen. Daarom begon ik met haken. Dat deed ik al eerde, maar ik gaf snel op. Deze keer hield ik vol en haakte ik verschillende proeflapjes om de steken te leren. Ik kan je zeggen: het ging niet geweldig. Nu heb ik ook niet echt de beste ogen, zelfs met lenzen in zie ik niet zo scherp en kijken kan ik maar met één oog tegelijk. Het gepriegel en gefriemel was niks voor mij. Dus kocht ik breiringen. Dezelfde avond nog maakte ik dit mutsje:

doel voor april. iets maken op de breiring

Kijk, het is de simpelste steek die er is, die ik heb gebruikt, maar er is resultaat en dat vind ik leuk. Dat motiveert mij om ermee door te gaan. Dus binnenkort meer!

 

Heb jij ook een doel voor jezelf in de nieuwe maand? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd :)

 

Comments

comments

2 gedachten over “Persoonlijk: Doel voor april

  1. Leuk dat mutsje! En je hebt mooie doelen gehad afgelopen maanden. Die van aankomende maand in de tuin werken die gaat vast lukken met het mooie weer in het vooruitzicht! Ik heb ook een doel maar die heb ik al een tijdje; stapje bij beetje uit mijn burn out komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *