Vakantie

Op vakantie in eigen land: De Veluwe

De Veluwe

In Nederland zijn erg veel mooie steden en plaatsen, mooie natuur en bossen. Ik kan daar echt van genieten, houd erg van wandelen in het bos en vind het fijn om mooie plekjes te ontdekken.

Waar denk jij aan als je een vakantie gaat boeken? Aan mooie blauwe zeeën, witte stranden en lekkere temperaturen? Of durf je ook gerust een vakantie te bezoeken in Nederland? Waar je misschien minder goed weer kunt treffen als in een ver vakantieland. Ik zelf ben gek op Nederland! In ons eigen ‘koude kikkerlandje’ kun je namelijk ook heel mooi op vakantie gaan.

Mooie plekjes waar ik ben geweest zijn Texel, Noordwijk aan Zee, Zeewolde, Zeeland. Dat ik van de zee houd is geloof ik wel duidelijk. Met mijn ouders ben ik in elke provincie van Nederland geweest. En er zijn echt veel plaatsen de moeite waard.

Ook een heel mooie plek in Nederland is de Veluwe.

De Veluwe. Een groot uitgestrekt natuurgebied. Leuk voor een dagje waarbij je gebruik kunt maken van het witte fietsen plan. Je kunt er in een hotel gaan overnachten, of een boomhut of boomtent huren. Of je kunt kamperen op de camping van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kunt er wild spotten, wandelen, fietsen, spelen, lekker eten, zonnen, en naar het Klimbos. Ook leuk voor kinderen dus.

Op Pinterest vond ik een aantal heel mooie foto’s van de Veluwe. Kijk je gezellig mee naar deze prachtige plek in Nederland?

veluwe 1 veluwe 2 veluwe 6 veluwe 7 veluwe 5

De Veluwe is een groot natuurgebied van 1100 m2, bestaand uit bosrijke gebieden, zandverstuivingen, waar je ook meertjes kunt vinden en wild leeft. Als je veel geluk hebt, kun je vaak bij schemering het wild spotten.

Ben jij weleens op de Veluwe geweest? Of zou je er eens een bezoekje aan brengen?

 

 

Comments

comments

4 gedachten over “Op vakantie in eigen land: De Veluwe

  1. Veluwe zijn wij ook vroeger veel op vakantie geweest. Heel mooi daar. Natuur is daar echt schitterend. Je komt van alles tegen wilde zwijnen en hazen en herten. Nederland is ook mooi om te reizen. Hoeft niet zo ver. Stranden zijn wij niet gek op. Vroeger wel. Hoe ouder word dan wil je meer gaan wandelen en bekijken. Foto 4 hebben bij ons ook zo in de buurt. Geen succes bij ons. Sinds paar jaar geleden hebben afgebroken. Prijs is belachelijk duur. Wij hadden toen foto’s gemaakt. Misschien weet je nog Yvonne? Maar Veluwe gaan de meeste mensen en kinderen daar op vakantie. En echt voor de hond om te wandelen. Honden vinden natuur prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *