Mama

De leukste uitspraken en woordjes van mijn peuter

Onze Marc kan erg goed praten en doet dat dan ook de hele dag. Hij kletst de oren van je hoofd af, net als ik en zijn papa, haha, tis hier dan ook nooit stil :)

Heel vaak komt Marc even bij me zitten. ‘Even kletsen mama, vind ik gezellig mama.’ De mooiste verhalen komen dan, van draken en auto’s, polities en boeven. Heerlijk vind ik het om te horen wat zich allemaal in dat kleine koppie afspeelt. Vooral de woorden die hij gebruikt, die hij nog niet helemaal kent en toch uitspreekt.

Soms denk ik echt: ‘die moet ik onthouden en vanavond aan zijn papa vertellen.’ Zo mooi bedacht!

Hier een aantal van die woorden:

 • Verderkijker: tja, het is toch ook om verder te kijken dan je neus lang is 😉
 • Wielsneller: De wielen van een wielrenner gaan inderdaad snel.
 • Lang samen leven in de gloria, hieperdepiep hoera: heel mooi vind ik het.
 • Peperjootjes: ja die eten we alleen met Sinterklaas.

Zo zijn er natuurlijk ook de uitspraken en opmerkingen waardoor je je als mama soms een beetje kunt schamen.

Marc heeft een hele tijd de ijscoboer een ‘ijscohoer’ genoemd en riep dit over straat als hij er eentje zag. Zo, wat had ik spijt dat ik hem niet gewoon ijscoman had genoemd :)

De piemel en poep en plas zijn ook reuze interessant, vooral in de supermarkt of op straat schijnt dit een onderwerp te zijn waar graag over gesproken wordt.

Pasgeleden nog riep Marc naar een mevrouw op straat: ‘ik ga jou opeten en dan wordt jij poep.’ Dank je wel zoon, ik schaam me soms zo.

Maar ik moet ook vaak erg hard lachen hoor.

Als hij boos is, kan ik soms ook mijn lach moeilijk inhouden. Tegen papa en mama durft hij alles te zeggen. Soms ook scheldwoorden. (Waar heeft ie dat nou van) Ook tegen opa en oma, zegt hij van alles, al is hij daar wel iets minder ondeugend als thuis. Zo zei hij laatst tegen opa dat hij nooit een koekje krijgt van mij en dat hij nooit meer op vakantie wil omdat hij van mama moet zwemmen in het diepe.

Heeft jouw kindje ook van die leuke woordjes en uitspraken?

Ik hoor het graag!

Comments

comments

4 gedachten over “De leukste uitspraken en woordjes van mijn peuter

 1. Hahahaha……moet ook lachen om de uitspraken van Marc vooral die van de ijscoman, zie het al helemaal voor me hoe Marc roept ijscohoer!!!!

  Wielsneller en Peperjootjes klinkt ook al zo komisch…..

  Lijkt me zo gezellig lekker op de bank keuvelen met je kind en vooral op deze leeftijd zijn ze zo heerlijk ontwapenend..

  Fijne avond Yvonne.

  Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *