Honden

Tag tuesday: De huisdieren tag

 

Tag Tuesday: De huisdierentag

WP_20160708_19_51_26_Pro

 

Op de leuke en vooral mooie site van Maureen Stegeman, klik.  Omdat ik gek ben op dieren en er graag over schrijf vind ik het leuk om deze door Maureen bedachte tag in te vullen.

 

Wat is jouw droomhuisdier?

Op nummer 1 een hond, zonder hond in huis vind ik het hier erg saai en stil.

 

Wil je liever een hond of een kat?

Een kat zal ik nooit nemen, echt nooit… :)

 

Als je 10 miljoen had gewonnen, wat voor huisdier had je dan al gekocht?

Dan zou ik het nog steeds bij honden houden, maar dan zeker wel een stuk of 3. Zo gezellig. Dan heb ik wel ruimte nodig, dus zou ik eerst een groter huis kopen met veel tuin en grond. Ook konijnen vind ik erg leuk, dus die zou ik ook zeker in huis nemen.

 

Heb je een fobie voor dieren, zo ja, welke?

Echt een fobie kun je het niet noemen, maar ik ben niet echt kapot van insecten en muizen. Ook vogels vind ik niet echt leuk, alleen van een afstandje. Als ik ergens ben waar een papegaai los rond vliegt, ben ik zo weer weg. Ook een slang of ander reptiel zou ik nooit hoeven tegenkomen.

 

Wat is je lievelingsdier?

In huis de hond, in de dierentuin de giraffes. Zo enorm mooie dieren vind ik dat.

 

Wat wil je niet als huisdier?

Een muis of rat, een slang of een vogel. Ook een poes zou ik niet willen, ik vind ze van een afstandje lief en dat is het.

 

Als je een dier uit het asiel kon halen, zou je dat dan doen? En zo ja wat voor dier?

Als ik een dier uit het asiel zou halen zou dat zeker een hond zijn. Wij hebben al eens een hond uit het asiel gehaald en dat voelde zo goed. Zo’n dier heeft gewoon behoefte aan liefde en aandacht en dat gun ik elk dier.

 

Wat voor huisdieren heb je allemaal al gehad?

Wij hebben altijd honden gehad, ook thuis bij mijn ouders. Ik heb ook vissen gehad, gewone goudvissen op mijn studentenkamer en later hier in huis een aquarium met allerlei visjes. Daar had ik spijt van, het was meer werk dan de bedoeling was en de vissen kregen ook nog een ziekte. Het kostte al met al nogal wat geld, dus ben nu blij dat we ze niet meer hebben. Ook hebben we een konijn gehad. Bounty was zijn naam en het was echt een grappig beest. Geen knuffelkonijn, maar een vrij dominant mannetje,  wat niet onder deed aan de Amerikaanse Bulldog die wij toen ook hadden. Hij joeg logeehondjes dan ook weg zodra die de tuin in wilde. Hij ging rechtop staan en maakte een soort grommend geluid. Echt een aparte :)

 

Wat was je lievelingshuisdier?

Onze vorige hond Tyson, een Amerikaanse Bulldog, was toch echt onze lieveling. King, die we nu hebben kan ik ook absoluut niet meer missen, maar Tyson was heel anders, heel lief en heel makkelijk. Dus wij hebben wel moeten wennen aan King, die heeft veel meer temperament en opvoeding nodig.

 

Wat is het raarste wat er ooit met je huisdier gebeurd is?

Dat was met onze eerste hond. Die had een stok in zijn keel, hij hield de stok vast aan de punt en rende over het veld. Het andere uiteinde van de stok stootte tegen de grond en de stok schoot dus in de keel van onze hond. Wat was dat eng zeg. Mijn vriend heeft de stok verwijderd en we meteen naar huis gegaan. Onze hond wilde toen niet eten en drinken en dus gingen we naar de dierenarts. Gelukkig bleek de schade beperkt. Thuis gaf ik onze hond vers vlees wat net ontdooit was. Bij ons is een ijsje ook verzachtend voor de keel, redeneerde ik. En ja het hielp, hij ging het opeten en daarna weer drinken en werd weer helemaal de oude :).

 

Vindt je dit een leuke tag? Overnemen mag. Laat het dan even weten, is leuk om te lezen. Een vermelding naar Maureen is ook leuk, zij heeft deze tag bedacht.

 

 

 

Comments

comments

2 gedachten over “Tag tuesday: De huisdieren tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *