Mama

De gezelligste kletspraat van mijn kind

De gezelligste kletspraat van mijn kind

 

Praten kan Marc, net als ik ;), als de beste. Tegenwoordig kan hij zo goed duidelijk maken wat hij wel en niet wil. Dat is fijn, we hoeven niet meer te vragen wat hij bedoelt: hij zegt het gewoon luid en duidelijk.

Het leuke van zo’n pratende kleuter is toch wel de theorieën die hij bedenkt en de logica waarmee hij alles vertelt.

Hier een paar leuke voorbeelden:

 • Wij rapen hazelnootjes onderweg naar het park. Marc wil ze eigenlijk toch terugleggen: ‘ze zijn toch voor de haasjes, mama?’
 • Met papa in de auto zegt papa: ‘Kijk hier zwommen papa en mama toen wij nog kind waren.’ ‘Ik ook, papa, ik zwom daar ook toen ik nog klein was.’ Waarop papa vertelt dat Marc toen nog gemaakt moest worden. Marc was verbaasd en vroeg aan papa: ‘was ik kapot dan?’
 • Wij fietsen samen naar huis van school en Marc ziet 2 meisjes uit zijn klas lopen. Hij zwaait en roept. Ik vraag hem of hij weleens met hen speelt. Waarop Marc zegt: ‘Nee mama, dat zijn meisjes hoor.’
 • Marc kan ook heel goed opa en oma voor de gek houden. Hij zegt gerust dat hij van mama nooit een koekje krijgt en vraagt dus aan opa en oma nog een koekje.
 • Hij wil ook nooit meer op vakantie want dan moet hij zwemmen van mama en dat wil hij niet.
 • Heel boos zijn om mama en dan zeggen: ik ga een andere mama zoeken of ga jij maar verhuizen. Ik sta dan wel verbaasd te kijken hoor. Gelukkig komt hij er na een paar minuten op terug en vertelt hij me dat hij geen andere mama wil.
 • ’s Morgens mij wakker maken en zeggen: het is al lang licht mama, opstaan. De vogels fluiten al, wakker worden!

 

Heb jij ook zo’n gezellige kletser in huis? Ik hoor graag wat hij/zij allemaal te vertellen heeft :)

 

 

Comments

comments

6 gedachten over “De gezelligste kletspraat van mijn kind

 1. Haha leuk! Die van mij is nog wat te klein voor dit soort grappige uitspraken, maar ze is al wel lekker aan het kletsen en vooral alles wat ze ziet aan het benoemen – ook hele leuke fase :)

 2. Leuk al die prietpraat! En soms is het eigenlijk heel logisch.. zoals die hazelnootjes 😉
  Mijn nichtjes en neefje hebben ook wel van die uitspraken gehad, weet ze alleen zo niet meer uit m’n hoofd. Behalve dat mijn neefje (3 jaar geleden) opeens tegen iedereen zei dat hij een ‘elektrische’ broek wilde hebben. Bleek hij de kleur rood mee te bedoelen 😉
  En één van mijn nichtjes was tijdens een zomervakantie (2 jaar oud en in Kroatië) met mijn vader brood aan het halen in de kampwinkel en wilde niet luisteren en vloog zo de winkel uit naar m’n zus. Toen mijn zus vroeg wat er aan de hand was… was haar verontwaardigde antwoord: ‘opa luistert niet naar mij!’ hihi

  1. Ze zijn te leuk om te vergeten maar ik heb dat ook vaak. Komt papa avonds thuis en wil ik het vertellen ben ik het alweer kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *