Persoonlijk

De eerste schooldag

De eerste schooldag van Marc.

Maandag was het zover: de eerste schooldag van onze Marc. Het was geen goed begin, hij was ’s morgens al erg boos en wilde niet naar school. Uiteindelijk kwamen we op school aan, Marc was nog steeds erg boos. Hij wilde niet en vond de school stom. Ik moest hem echt de klas inslepen, dat was heel vervelend. Hij begon ontzettend te huilen en te gillen. De school was stom bleef hij roepen. Na veel moeite zijn jas uitgedaan en hem van mij losgekregen: hij pakte mij zo stevig vast dat het moeilijk was.

Daar stond ineens de juf van de peuterspeelzaal, een bekende, wat fijn!

Zij heeft Marc getild en ik ben gegaan. Met tranen in mijn ogen, dat wel. Wat was dat moeilijk. Hij gilde namelijk heel hard naar mij: ‘mama, mama, kom terug, ik wil naar huis.’ Nee, dat is niet leuk voor mama’s. Mama wil haar kindje troosten, maar op dat moment was het beter als ik ging, dat wist ik.

Het ergste was, voor mij althans, ik moest gaan werken en dat bij een klant die niet zo vriendelijk was, ik helemaal in gedachte bij mijn verdrietige kind, kon wel een vriendelijk gezicht gebruiken. In gedachte reed ik erheen. Het eerste wat ze zei dat ik te laat was (terwijl ik had gezegd dat ik later kon zijn vanwege het voor de eerste keer naar school brengen). Mijn dag werd al gauw  goed hoor, de juffrouw belde!

De juffrouw belde me om te zeggen dat Marc na ongeveer 5 minuten stil werd, mede dankzij de juffrouw van de peuterspeelzaal, en dat hij nu fijn aan het spelen was en aan het kletsen met een kindje uit zijn klas. :) :)

Daar was ik erg blij om! Nog blijer werd ik om 12.15 u, ik ging hem ophalen en hij was echt blij en enthousiast. We ging thuis een boterham eten en daarna weer naar school wat zonder problemen verliep :) En zo ook de rest van de week trouwens. Hij wil nu graag naar school!

Zo zie je maar: een kind kan zich snel aanpassen aan een nieuwe situatie!

WP_20160131_18_56_11_Pro

 

Comments

comments

7 gedachten over “De eerste schooldag

 1. Oohhh, dat lijkt me zeker moeilijk als het zo verloopt maar gelukkig dat Marc zo goed werd opgevangen door de juf en hij daarna heerlijk aan het spelen was..

  Jammer dat je net op die dag een klant had die niet zo begripvol en vriendelijk was…

  Leuk dat Marc nu wel met veel plezier naar school gaat, is voor jou toch weer een zorg minder….

  Een heel fijn weekend Yvonne.

  Liefs Marianne

 2. Ahh gossie. Wat moeilijk zeg. Ik kreeg zelf ook tranen van je verhaal! Ik moet nog niet denken aan school, nu Olivia 2 is zal ze binnenkort naar de peuterspeelzaal gaan en dat moet dan minimaal 2 ochtenden.. Daar kijk ik al tegenop haha!

  1. Dat valt ook niet mee, je laat je kindje achter bij ‘vreemden’ en dat is heel moeilijk. Ik had dat ook toen hij naar de peuterspeelzaal ging. Ik miste hem zo! Na enige tijd had hij het er erg naar zijn zin en vond ik het fijn om even tijd voor mijzelf te hebben. Nu hij naar school gaat, vond ik het weer moeilijk, nu zie ik hem minder. Maar hij heeft plezier en het is uiteindelijk goed dat ze je steeds een beetje meer los laten. Succes voor jullie als ze straks naar de peuterspeelzaal gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *