Recept

Recept: Blueberrycake met citroenglazuur

Blueberrycake met citroenglazuur

Af en toe mag je jezelf best weleens verwennen, vindt je niet? Niet alleen is deze cake erg lekker, het is ook erg leuk om te maken. Cake in de oven zorgt al voor een heerlijke geur in je keuken, en als hij dan eindelijk klaar is en een beetje afgekoeld, kun je proeven van je eigengemaakte cake, die altijd veel lekkerder is als kant en- klare cake uit de supermarkt.

Wat heb je nodig voor een heerlijke cake:

1 zakje vanillesuiker

115 gram boter

150 gram suiker

2 eieren

195 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 mespuntje zout

150 gram blauwe bessen

120 ml melk

1 citroen

een theelepel citroenrasp

poedersuiker

 

Hoe maak je de cake:

Meng de boter, suiker, vanillesuiker met een mixer, eieren één voor één toevoegen en nog even doorgaan met mixen.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespuntje zout, citroenrasp toevoegen.

Voeg een eetlepel bloem toe aan de blauwe bessen en roer dit door elkaar.

(Zo zouden de blauwe bessen niet zakken in het beslag, al gebeurde dit bij mij toch.)

Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix dit door elkaar, voeg de melk toe en blijf nog even mixen.

Voeg de blauwe bessen toe en roer deze er goed doorheen.

Giet dit in een cakeblik en bak de cake 90 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden.

Als je in het cakeblik een bakpapier doet wat je om de rand heen vouwt, kun je de cake makkelijk uit het cakeblik halen na het bakken.

Is de cake voldoende afgekoeld, maak dan het glazuur met het citroensap en de poedersuiker, strijk de bovenkant van de cake hiermee in.

WP_20160514_22_05_04_Pro

Nu is je cake klaar, smullen maar !!

Comments

comments

3 gedachten over “Recept: Blueberrycake met citroenglazuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *