Opvoeding

Bijna naar school!

Bijna naar school!

Onze peuter is bijna jarig, de 28ste van deze maand wordt hij 4 jaar. Ik vind het heel wat, mijn kleine man wordt groot en gaat dan elke dag naar school! Best wel spannend en ik denk dat ik hem best wel zal missen! Maar voor hem vind ik het ook wel heel leuk, hij is er wel aan toe om eens iets meer te leren.

Nieuwe groep

Afgelopen week kreeg ik een mailtje van de school. Marc komt in een nieuwe groep, een instroomgroep zoals ze het noemen, alle klassen zitten verder vol, dus een heel nieuwe klas, groep 1g.

De juffen heten juf Kim en juf Evi. Ik heb via de mail een intake-formulier in moeten vullen en deze week heb ik een afspraak op de school voor een intakegesprek. Vanaf 01-02 gaat Marc naar school. De groep bestaat de eerste dagen/weken maar uit 3 kinderen, maar er komen in de loop van de tijd steeds kinderen bij. Marc gaat van te voren niet wennen, er is genoeg tijd om te wennen in de nieuwe groep.

Benieuwd

Ik ben echt heel benieuwd hoe het zal gaan! Gelukkig kent Marc de school al. De peuterspeelzaal zit in hetzelfde gebouw, dus dat is in elk geval niet nieuw. Marc zal elke dag overblijven op school. De middagpauze is van 12 uur tot half 2, ze gaan dan naar een ander gedeelte van de school, wat ze ‘de eetclub’  noemen.

Gelukkig kan ik Marc wel elke dag brengen, daarna ga ik werken. Marc wordt een paar keer opgehaald door opa en oma en een paar keer door mij. Dat ligt aan mijn werktijden. Die zijn soms tot 15.00 en soms tot 16.00.

Nu nog even genieten van mijn peuter, haha, nog 3 weekjes en hij is een kleuter… ♥

mijn peuter wordt een kleuter

Comments

comments

4 gedachten over “Bijna naar school!

  1. Marc.. is bijna jarig. Wat gaat de tijd vreselijk hard. Straks gaat hij naar peuterschool. Wat leuk voor hem. Gaat metten in groep wennen. Dat is heel goed daar op school. Het moet eerste tijd wel wennen voor Marc..Nog drie weekjes wachten. Dan is al zover. IK hoop dat Marc.. leuk vind. Heel veel succes met Marc.. Ik zal je voor duimen.

    1. Dank je Jacqueline, ja, over twee weken is het zover, hij wordt 4 jaar en gaat naar de basisschool. Met Marc komt het wel goed, ik denk dat ik zelf meer moet wennen dan hij 😉

  2. Oh wat spannend! Mijn meisje gaat net een half jaar en die vindt het echt fantastisch! Maar het is inderdaad wel wennen, vooral voor de ouders 😉 Hoop dat hij een leuke verjaardag heeft en dat hij het naar zijn zin krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *