Lifestyle·Huishouden

Huishouden: Het belang van strijken

Het belang van strijken

Niet iedereen ziet het belang van strijken en ik ook niet, voordat ik mij erin ging verdiepen. Strijken doe je om kreukels uit kleding te halen, dat is voor mij altijd de enige reden geweest om te strijken. En dan het liefst zo min mogelijk kleding, immers hebben we al genoeg te doen en een dag heeft nu eenmaal maar 24 uur. Dus in de winter strijk ik alleen bovenkleding die gekreukt is, zoals overhemden en broeken. De T-shirts draag je onder een trui, die zie je niet en die hoef je dus niet te strijken, toch?

In de zomer is het wat anders, ik althans, heb nogal wat zomerse shirts, broeken en rokken die kreukelig uit de wasmachine komen en dus moet ik veel meer strijken. Balen!

 

Strijken doodt bacteriën

Met een klant van mij had ik een gesprek over het strijken. Zij wil nl graag dat ik alles strijk, ook het ondergoed, theedoeken, zakdoeken enzovoorts. Ik doe dat maar vroeg haar wel waarom ik in hemelsnaam het ondergoed moest strijken, dat zit toch onder je kleding?

Zij vond dit een vreemde vraag: strijken doodt bacteriën, zei ze en dus is het veel beter om die kleding en ook theedoeken, zakdoeken, beddengoed enzovoorts te strijken. Tja, daar had ik echt nog nooit over na gedacht. De temperatuur van het strijkijzer doodt natuurlijk bacteriën..Dat is inderdaad wel hygiënisch dus.

Het belang van strijken dus

Het maakt dus niet alleen je kleding veel netter, maar ook schoner. Er zijn veel kledingstukken die niet op een hoge temperatuur gewassen mogen worden. Daar kun je dus nooit allen vuiligheid die je niet ziet uitwassen en daarom is strijken wel belangrijker. Zo leer je nog eens iets :)

Babykleertjes strijken

Heb jij ook alle nieuwe babykleertjes gewassen? Zodat het lekker schoon en fris aangetrokken kon worden? Omdat het babyhuidje extra dun is en dus extra gevoelig is dat heel belangrijk. Nieuwe kleding bevat stoffen zoals pesticiden. Deze worden gebruikt om de katoenplant te beschermen tegen insecten ed. Bah, klinkt vies he? En dus is dat wassen zo belangrijk.  Maar aangezien de babykleertjes vaak niet op hoge temperatuur gewassen mogen worden is strijken dus helemaal geen overbodige luxe voor je pasgeboren kindje.

Het belang van strijken

 

Strijk jij je kleding en andere was? Ga je nu je dit weet meer strijken?

Laat het me weten in de comments.

Comments

comments

5 gedachten over “Huishouden: Het belang van strijken

  1. Ik wist dat inderdaad, maar dat overtuigt me nog steeds niet om te strijken. Ik strijk vrijwel nooit! Ik vind dat zo’n zonde van mijn tijd. Wat ik dus wel heb gedaan is de baby kleertjes wassen en strijken. Precies om die reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *