Mama

Wat je kunt verwachten: Als je onverwachts op bezoek komt dan..

Als je onverwachts op bezoek komt dan..

Soms heb je mensen die ineens onaangekondigd voor de deur staan en je kunt niet altijd iedereen wegsturen, toch? Of toch?

Hier staat weleens iemand voor de deur, zomaar onverwachts. Wij hebben geen deurbel, dat weet iedereen die hier regelmatig over de vloer komt. Dus als er iemand klopt is het een bekende. Je hebt mensen uit de buurt die netjes vragen of het uitkomt en je hebt mensen die eigenlijk zo ongeveer binnenlopen, bijvoorbeeld met een reden: kom even kijken hoe het met je gaat, hoe het met Marc gaat of hoe het met King (de hond) gaat.

Wat je kunt verwachten.

Wat je kunt verwachten als je hier plotseling onaangekondigd aan de deur staat:

 • Het kan zijn dat ik alleen maar roosvicee, ranja, melk, diksap of thee in kan schenken.

Qua drinken hebben wij meestal niet zoveel in huis. Ik drink zelf alleen thee en water. Mijn vriend is gestopt met frisdrank drinken (hij is daardoor 10 kilo afgevallen:) ) en daarom hebben wij maar een enkele keer frisdrank in huis. Hij drinkt wel graag water of spa rood, maar we hebben weinig voorraad. De rest, melk, roosvicee, ranja en diksap zijn voor Marc.

 • Er is, als je eenmaal een keuze hebt gemaakt qua drinken, geen of weinig plaats om het drinken neer te zetten, de salontafel is bezet met het speelgoed van Marc.

Marc heeft nooit op de grond gespeeld maar speelt graag op de salontafel. Hij staat of zit daar graag en ik vind het geen enkel probleem. We struikelen hier niet over het speelgoed.

 • Als je geluk hebt kun je zitten op de bank. En soms ook niet.

Op een dag dat ik vrij ben moet ik wassen, strijken en was opvouwen.

De wasmanden staan hier op de bank, zodat ze niet op de grond in de weg staan en zodat ik niet vergeet om mijn gestreken en gevouwen was naar boven te brengen als ik daar zin in heb.

 • Ook mogelijk dat je binnen mag komen alleen op sokken.

Hier in huis wordt elke dag gestofzuigd en gedweild. Een net gedweilde vloer is nat en laat ons bezoek nu net dat moment kiezen om langs te komen. Dus het is kiezen: of buiten wachten tot  het droog is òf op sokken naar binnen komen.

 • Als je  pech hebt wordt je uitgebreid begroet door onze hond.

Dat lijkt geen probleem, als je van honden houdt, maar vergeet niet dat hij 65 kilo weegt (en nog groeit), gek is op bezoek en op stoeien. Laat hem even en hij zit op je schoot :) of je veters zijn los, je jaszakken zijn onderzocht op eventueel iets eetbaars, je wordt bedolven door Tosa Inu.

Tja, wil je dan toch graag op bezoek komen, laat het me even weten :)

Comments

comments

7 gedachten over “Wat je kunt verwachten: Als je onverwachts op bezoek komt dan..

 1. Fijn dat het bij een ander ook zo is! Hihi. En dan je ook nog raar aankijken als je geen frisdrank in huis hebt..
  Eerder haalde ik altijd frisdrank in huis voor de visite.ik dacht, ik ben gek ook…dus dat haal ik nu veel minder.

 2. Wij hebben geen frisdrank in huis. Wel siroop van Karvan Cévitam. Je kan zelf bepalen hoeveel er water erbij doet. Dat vind ik zo lekker. De rest nemen water of thee. Wij zijn niet gek op koffie. Lust helemaal niet. Wat goed dat je vriend 10 kilo afgevallen is. Knap gedaan. Apart dat Marc.. op salon tafel speelt. Meestal doen kinderen op de grond. Elke dag dweilen is hoop werk. Ik begrijpt het je hebt natuurlijk King in huis. Vooral als het slecht weer is.

 3. Ik vind het best wel eens lastig als er iemand zomaar voor de deur staat. Daar bedoel ik dus een buurvrouw of een vage kennis mee. Mijn kinderen en familie zijn altijd van harte welkom, maakt me niet uit of ze het van tevoren late weten, maar vreemde heb ik lieve dat ze het even late weten dan kan ik altijd ja of nee zeggen.
  lieve groet
  lia.

  1. Mijn familie is ook altijd welkom. Alleen mensen die niet vaak komen of voor het eerst heb ik liever niet onaangekondigd over de vloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *