Lifestyle

#30DayBlogChallengeNL: Als ik de loterij win, dan…

kaboompics.com_Beautiful Turquoise Lake in Poland

Als ik de loterij win, dan…

Het eerste wat in me opkomt is: beelden van een prachtig strand, blauw water, van alle gemakken voorzien en een mooie auto, een spiksplinternieuwe auto op een mooie oprijlaan, van een prachtig huis met gras eromheen, zwembad in de tuin… Maar is dat echt wat ik zou willen? Zou ik daar echt gelukkig van worden? Ik denk het wel, maar als ik er echt beter over na zou gaan denken, zou ik wel iets verstandigs met het geld willen doen.

Gelukkig krijg je hulp als je een grote som geld wint, want zeg nou eerlijk: zou je van gekkigheid niet meer weten wat je deed als je veel geld wint? Er goed over nadenken, en goede beslissingen maken, dat moet je dan doen. Toch?

 

Uiteindelijk maakt geld niet gelukkig, dat geloof ik achter mekaar, maar zonder geld zou ik veel zorgen hebben. Op dit moment heb ik wat mijn hartje begeert: een fijne gezin, lieve ouders, gezondheid, een eigen huis, een auto, we hebben allebei een baan en we hebben geen geld zorgen.

Meedoen met loterijen doe ik maar zelden, soms koop ik weleens een staatslot, toch weet ik dan altijd dat de kans wel heel erg klein is dat je een flink bedrag wint.

Als ik een groot bedrag zou winnen, zou ik:

  • Mijn ouders een mooie vakantie laten kiezen.
  • Zelf ook een heel mooie vakantie boeken.
  • Ons huis af betalen en zeer waarschijnlijk een ander huis kopen.
  • Een nieuwe auto voor ons beide kopen.
  • Veel geld apart zetten voor onze zoon voor later.
  • En als het even kan: leven van de rente.

Want als ik echt veel geld zou winnen en echt zou kunnen doen wat ik wil, stop ik met werken en ga ik leven van de rente, zou ik genieten van elke dag leuke dingen doen, totdat ik me ga vervelen. Misschien zou ik dan wel iets willen doen om mensen te helpen. Ik zou wel graag iets nuttigs doen voor de maatschappij. Oudere mensen gezelschap houden, of eens meenemen voor een dagje weg. Bij het asiel helpen, de honden liefde geven en misschien wel een paar honden mee nemen naar huis om ze een beter leven te geven. Kinderen die nooit op pad kunnen vanwege geldgebrek geld geven om ook eens een leuke uitstapje of vakantie te hebben.

Er is zoveel te bedenken wat je zou kunnen doen met heel veel geld. Ik kan er uren over fantaseren, maar gelukkig ben ik nu al :)

Wat zou jij doen met heel veel poen?

 

 

Comments

comments

6 gedachten over “#30DayBlogChallengeNL: Als ik de loterij win, dan…

  1. Ik zou eerst mijn ouders mee uit eten nemen, op Aruba haha. Dan heb ik dus meteen een vakantie 😛 Maar ik zou ook een huis kopen. Wij huren nu en we willen zo graag een eigen huis hebben… Verder ook groot deel op de bank. Leven van de rente zou ik niet perse willen al zou ik dan wel blij zijn niet meer afhankelijk te zijn van het uwv zoals nu 😉

  2. Ik zou geld bewaren. En lekker op de vakantie gaan. En lekker uit eten dan met familie erbij. Je kan zoveel mee doen zoveel geld. Ander huis zoeken. Wat meer ruimte. Dat lijkt mij heerlijk Yvonne. Soms droom wel eens. Hihi.. Staatslot hebben wij ook gedaan. Je wint haast nooit.

  3. Ja, ook ik zou gaan leven van de rente en vrijwilligerswerk gaan doen. Met kinderen of ouderen of in het ziekenhuis. En idd een vakantie boeken voor mijn ouders en schoonouders en eens heel uitgebreid gaan shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *