Mama

Afvallen: resultaten van de eerste week

Al heel lang wil ik wat afvallen, maar het snoepen en  vooral het gewoon eten wat ik wil, kon ik niet laten en ik stelde het iedere keer weer uit, naar de volgende dag of de volgende week of na de vakantie.. Nou ja, het kwam er gewoon niet van.

Ik opende een account op www.voedingscentrum.nl om mijn calorie-gebruik te registreren en kwam erachter dat ik in april al een account had aangemaakt en dat ik toen73 kilo woog. Nu woog ik 77 kilo, dus ik schrok eigenlijk best wel! Ik was vergeten dat ik in april 73 woog. Wat een verschil alweer in een half jaar. Mijn bmi is 25,7, dat is te hoog, dus ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt en begon direct met opletten wat ik eet.

De eerste dag geen koek en snoep en gezondere en magere keuzes maken ging me makkelijk af, de dag erna ging het ook, alleen deze dag kreeg ik wel wat  hongergevoel en begon het moeilijker te worden. In de avond had ik het helemaal lastig en met een hongergevoel ging ik naar bed. Ook was ik er duizelig van, maar ik dacht dat het vast snel zou overgaan. De dagen erna bleef de duizeligheid aanhouden en besloot ik op zondag om wat meer te eten, zolang het gezond is en mager. Dan eet ik bij mijn ontbijt en lunch toch gerust 3 of 4 boterhammen en voel ik me wel een stuk beter. De behoefte aan een tussendoortje is dan ook minder, omdat ik gewoon geen leeg gevoel krijg.

Zondagavond ging ik weer op de weegschaal en geeft hij regelmatig 78 kilo aan, nu stond de weegschaal om 75,5! Het is niet veel verschil, maar voor een mij een heel goed begin. Zo word ik gemotiveerd om er mee verder te gaan!

Niet alleen mijn eetgedrag heb ik aangepast, ik heb ook meer bewogen, ik heb 2 keer (te weinig naar mijn zin) gesport hier thuis voor de tv, met behulp van www.fitnessblender.com en ik heb 2 keer per dag een langere ronde met de hond gelopen. Ook in de avond nog een half uur gelopen, echt mijn benen zijn dat niet gewend en deden er zeer van!

weegschaal

Comments

comments

2 gedachten over “Afvallen: resultaten van de eerste week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *