Persoonlijk

Seizoen: Waar ik aan merk dat de lente gaat beginnen

De lente gaat beginnen

Heerlijk hé, de zon schijnt! Dat betekent voor ons: weer lekker vaak naar buiten! Naar buiten gaan we sowieso iedere dag, maar als dan het zonnetje wat meer schijnt en wat warmer aanvoelt is het een stukje fijner om wat langer buiten te zijn. Dan hoef je niet snel weer met bevroren vingers en tenen naar binnen!

Waar ik aan merk dat de lente gaat beginnen:

 

De temperatuur

Het wordt iets warme. Het kan ’s nachts nog best koud worden, maar overdag komt de temperatuur toch vaak wat hoger uit, wat wij heerlijk vinden. Lekker naar de speeltuin, naar het bos, picknicken in het park, daar hebben wij allemaal zin in!

 

De zon

Als de lente begint schijnt vaker de zon. Zo schijnt de zon ’s morgens vroeg al de huiskamer in. Met de zon op je gezicht aan het ontbijt zitten is toch fijn?

 

De vogeltjes fluiten

Dat de natuur weer ontwaakt van de winter dat merk je. In de ochtend hoor je de vogels alweer fluiten. Je ziet ze druk in de weer met het zoeken naar materiaal om een nestje te maken. Zo leuk om te zien.

 

Als de handschoenen en sjaal te warm worden

Ik ben een koukleum hoor, ’s winters zal je me niet zien zonder mijn handschoenen, sjaal en muts.

Zodra het lente wordt kan ik deze overdag weleens uitlaten. Dan voelt het toch te warm in mijn nek.

 

Babyeendjes in het park

De lente is pas echt begonnen als we weer babyeendjes in het park zien. De eenden zijn nu al druk bezig met de voortplanting, wat regelmatig met grof geweld gaat. De mannetjes vechten letterlijk om de vrouwtjes en het ziet er soms best zielig uit. Zodra de babyeendjes er zijn, veranderen de mannetjes gelukkig hun gedrag weer in normaal gedrag.

waaraan ik merk dat de lente gaat beginnen

 

Dit zijn de dingen waaraan ik merk dat de lente gaat beginnen en ik word er erg blij van! Houdt jij ook zo van de lente? Laat het me weten in de comments.

Comments

comments

7 gedachten over “Seizoen: Waar ik aan merk dat de lente gaat beginnen

  1. Dat is inderdaad erg vervelend. Twee jaar geleden had ik jeukende ogen, zei de arts dat ik hooikoorts had, maar na dat jaar heb ik geen last meer gehad. Hopelijk heb je er een goed middel voor Sandra.

 1. Ik hou ook van de lente
  als je nu gaat wandelen , zie je al veel bomen en struiken groen worden
  alleen begind ook weer de tijd van de hooikoorts , waat ik last van heb
  Yvonne ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

 2. Ik vind de lente heerlijk, alles ziet er veel gezelliger uit als het zonnetje schijnt
  Je krijgt ook gelijk zin om de boel op te knappen
  Eenden kunnen inderdaad agressief zijn als het op voortplanting aankomt, heb weleens gelezen dat ze soms het vrouwtje onder water duwen waardoor het arme dier het niet overleefd, zo zielig is dat…..

  @ ik las dat je het filmpje niet kon zien op mijn weblog, ik denk dat je heel even moet wachten met het oog op het laden van het filmpje want ik zag toen ik op mijn site kwam eerst een zwart vlak, daarna een wit vlak en toen kwam het filmpje tevoorschijn…..

  Liefs Marianne

 3. Heerlijk hè, dat het steeds meer lente begint te worden. Zelf vind ik het fijn dat het ’s ochtends en ’s middags nog lekker licht is buiten. Een paar weken geleden ging ik in ’t donker naar mijn werk en kwam ook weer in het donker thuis… En van de zon kan ik ook genieten. Heb vorig weekend al lekker buiten gezeten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *