Lifestyle

2 Dagen voor de kerst…Hoe wij kerst vieren.

Kerst vieren met familie

Kerst viert vrijwel iedereen met familie. Jij ook? Wij vieren altijd één dagje kerst met mijn familie en één dagje thuis. Ik vind het romantisch en gezellig thuis, lekker rustig aan, bij kaarslicht eten en ’s avonds samen kerstfilms kijken op televisie. Heerlijk!

Die ene dag bij mijn familie is ook echt een traditie en die houden we natuurlijk in stand. Lekker samen spelletjes, doen, een wandeling maken en daarna lekker uitgebreid eten. Mijn vader doet altijd erg zijn best om een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten, met een lekker verse soep, lekker keuze aan vlees met sausjes, verschillende groentes, iets met aardappel, zoals frites, aardappelkroketjes of rozetjes en ijs met slagroom toe. Lekker een wijntje erbij en het is helemaal compleet.

Kerst met kinderen.

Nu Marc is er is vind ik de dag thuis ook echt heel gezellig. Dit jaar gaan we gourmetten. Dit is voor Marc ook erg leuk, kan hij lekker zelf kiezen wat hij eet en zijn eigen vlees kiezen.

Met kinderen moet het niet te lang duren natuurlijk. Tijdens het gourmetten kun je een kleurplaat geven, bijvoorbeeld als placemat. Mijn zoon houdt alleen helemaal niet van kleuren, dus van ons mag hij wel even van tafel om te spelen aan de salontafel. Kan jouw kind lang aan tafel stil zitten?

Voordat Marc er was hadden we vaak een kerstdag met vrienden.

De zus van mijn vriend kwam dan ook vaak met haar kinderen en ik nodigde vrienden uit de buurt uit en ook een lieve vrouw uit onze straat die geen familie heeft. Zij bleven allemaal eten. Altijd heel gezellig en heel druk. We hadden een extra tafel nodig en extra servies.

Voor zoveel mensen koken vond ik heerlijk, ik stond dan altijd al vroeg in de keuken en maakte er een uitgebreid kerstdiner van. Voor de kinderen maakte ik weer net wat anders. Voor ieder wat wils.

Nu geniet ik vooral met ons gezin, van de gezelligheid en de warmte en het samen zijn.

Hoe vier jij kerst?

kerstversiering

Comments

comments

5 gedachten over “2 Dagen voor de kerst…Hoe wij kerst vieren.

 1. Ik ben ook zo dol op kerst! Wij vieren kerstavond met mijn moeder en eerste kerstdag voor het eerst met de hele schoonfamilie. Maar daar is al zo veel gezeur mee dat ik volgend jaar lekker met het gezin uit eten ga haha! Onze dochter kan thuis niet zo lang aan tafel stil zitten maar dat vind ik ook niet erg ze is nog geen 2. Als we uit eten gaan kan ze ong 1,5 uur zichzelf vermaken.

  1. 1,5 uur is toch best lang voor een meisje van 2. Marc kon zich ook altijd best vermaken aan tafel met uit eten gaan. Ik wens je fijne kerstdagen!!!

 2. Toen mijn moeder en schoonmoeder nog leefde vierde we eerste kerstdag altijd bij mij, dan bleven ze de hele dag en maakte ik ook een kerstdiner, was altijd gezellig….
  Helaas is mijn moeder 19 jaar geleden overleden en mijn schoonmoeder 15 jaar geleden……….
  Met de rest van mijn familie heb ik al heel lang geen contact meer……
  Wat leuk dat je vader op eerste kerstdag het kerstdiner verzorgd en jullie het zo gezellig hebben…

  Ik wens jou en je gezin dan ook hele Fijne Kerstdagen toe….

  Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *