persoonlijk

10 Dingen die mij gelukkig maken

Als ik er zo eens over na denk ben ik een gelukkig mens. Ik ben tevreden met wat ik heb, ik ben er zelfs heel blij mee. Natuurlijk heb ik dromen: een mooier huis, een fijne auto,  en iets meer geld te besteden. Maar dat zijn allemaal dingen die er eigenlijk niet echt toe doen. Zonder veel moois en zonder veel geld kun je ook gelukkig zijn.

Wat mij gelukkig maakt:

Met stip op 1 natuurlijk: mijn kind.

Mijn kind maakt mij altijd blij en vrolijk. Met zijn lieve lach, zijn mooie verhaaltjes, hoe hij alles beleeft en vertelt. Daar geniet ik zo van, dat ik andere dingen zo vergeten ben. Een slecht humeur is zo voorbij in bijzijn van mijn zoon.

2. Mijn gezin.

Ik ben zo blij met mijn gezin, zou echt niet zonder ze kunnen! Heerlijk als we met zijn drieën genieten van, maakt niet uit wat. Als we samen zijn is het voor mij al genoeg.

3. Gezondheid.

Gezond zijn, je staat er niet altijd bij stil, maar gezondheid is een heel voornaam iets. Als je gezond bent, kun je gaan en staan waar je wilt, doen wat je wilt, je hoeft geen rekening te houden met beperkingen, medicijnen of artsbezoeken. Je kunt voor jezelf zorgen en voor je gezin en je huishouden zonder belemmert te worden.

4. De zon.

Als ik ’s morgens wakker word en de zon schijnt dan begint mijn dag goed. Ik word echt blij van de zon en een mooie blauwe lucht. De wereld ziet er mooier uit en de mensen zijn vrolijker.

5. Gezelligheid.

Ik houd van kletsen en gezelligheid. Als ik in de avond met de hond een rondje ga wandelen vind ik het heel gezellig om een praatje te maken met de mensen die ik tegenkom. Even kletsen, of alleen goedendag zeggen, ik vind het fijn dat mensen vriendelijk tegen elkaar zijn en elkaar accepteren.

6. Mijn hond.

Onze hond King is een echte blije gup. Als ik thuis kom is hij zo blij dat hij lacht. Echt waar, hij trekt zijn bovenlip aan de voorkant op zodat je zijn voortanden ziet en het ziet er uit als een lach. Heerlijk! Hij blij, ik blij.

7. Mijn bed.

Na een drukke dag geniet ik echt voor 100% van mijn bed. Lekker ontspannen een boek lezen en lekker slapen. En dan uitgeslapen wakker worden, daar word ik gelukkig van.

8. Lekker eten.

Eigenlijk zou ik wel kunnen zeggen dat eten een van mijn hobby’s is ;). Ik ben dol op lekker eten, vooral samen met mijn gezin, familie of vrienden.

9. Bloemen in onze tuin.

Als dan de zon schijnt en we kunnen buiten zitten, dan vind ik bloemen het perfecte uitzicht.

10. Een schoon en opgeruimd huis.

Een schoon en opgeruimd huis, heel prettig. In een opgeruimd huis voel ik me op mijn gemak, in de rommel zitten is niks voor mij, daar word ik heel onrustig van. Als alles netjes en schoon is kan ik me echt ontspannen.

Leave a Reply