Lifestyle

10 dagen voor kerst: kerst-stress

Kerst-stress. Ken jij dat?

Ik geef je een paar tips om stress te voorkomen.

Boodschappen

Dat je op het allerlaatste moment nog bedenkt dat je toch nog een paar boodschappen moet halen in de supermarkt, waar het overvol is met mensen die op het laatste moment nog iets moeten hebben. Dan weer net treft dat het op is. Bijvoorbeeld de slagroom: ik werkte 17 jaar in de supermarkt en ik kan me herinneren dat de slagroom op de dag voor kerst vaak snel uitverkocht was. Mensen boos natuurlijk en terecht. Dus dat is in elk geval een tip 1 die ik je kan meegeven: Begin op tijd met je boodschappen en haal sowieso alles wat iets langer houdbaar is al wat eerder in huis.

Cadeaus

Dat je op het allerlaatste moment toch nog een cadeautje bedenkt voor je broer, zus, schoonzus etc en dat je dat perse nog even wilt gaan halen. Dat je dan naar het overvolle centrum moet waar geen parkeerplaats meer is te vinden en tot overmaat van ramp is natuurlijk het kerst-cadeaupapier overal uitverkocht. Dus tip 2: bedenk op tijd je cadeaus en vergeet het cadeaupapier niet. Mooi glanzend zilver of goud papier kan ook goed onder de boom, dus focus niet op kerstpapier maar op iets moois en glanzend bijvoorbeeld.

Kleding

Dan je kleding: als je uit eten gaat of uitgenodigd bent en je komt graag mooie voor de dag, bedenk dan van te voren al wat je aan wilt of haal iets nieuws. Doe dat nou niet die ene laatste dag voor kerst, je zult omkomen van de stress, want je zult zien: als je iets MOET kopen vindt je niet wat je wilt.

Ook als je je kindje mooi aan wilt kleden, koop dan op tijd dat ene leuke pakje, of overhemd, vorig jaar wilde ik het nog graag op het laatste moment en natuurlijk was zijn maat weer net op.

Tafelaankleding

Dan je tafelaankleding: krijg je gasten? Was en strijk al wat eerder je tafelkleden, placemats, servetten enzovoorts. Zodat je niet op het laatste moment ontdekt dat je tafelkleed niet bij je placemats past.
Een papieren tafelkleed is handig maar vaak zo lelijk, ik ga liever voor mooi wit. leg dit dan net voor je gasten komen op tafel om te voorkomen dat je kinderen er al allerlei vlekken op gemaakt hebben of er tekeningen op gemaakt hebben met stiften.

900_min

Dit waren mijn tips voor een fantastische kerst! heb je nog aanvullingen hierop, laat het me weten, voor nog minder stress vooraf :)

Comments

comments

Een gedachte over “10 dagen voor kerst: kerst-stress

  1. Poeh… Goed dat je me eraan herinnert hier dat het altijd zo vreselijk druk is in de supermarkt vlak voor kerst. Vergeet ik ieder jaar opnieuw tot ik natuurlijk met die situatie zelf geconfronteerd wordt!
    Dit jaar inderdaad maar bijtijds de boodschappen doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *